חפש מאמרים:
שלום אורח
27.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מהי סחרחורת מסוג ורטיגו? מה הגורמים לוורטיגו?

מהו ורטיגו?

ורטיגו הוא תחושה נורמלית שמתוארת על ידי האדם כתחושה שהוא מסתובב או שהעולם מסתובב סביבו. לרוב הורטיגו קשור לבעיה באוזן פנימית. האוזן הפנימית מורכבת משני חלקים, התעלות החצי העגולות והפרוזדור, שמסייעים לגוף לדעת היכן הוא ביחס לכוח המשיכה.

ישנן שלוש תעלות עגולות למחצה שמיושרות בזוויות ישרות זו לזו ופועלת כגירוסקופ ביחס לגוף. התעלות הללו מלאות בנוזל ומסומנות בעצב, המצופה בקרום קריסטלי שמעביר מידע למוח הקטן, החלק במוח העוסק בשיווי משקל וקואורדינציה.

המוח הקטן מוסיף מידע מראיה ומקצות העצבים בשרירים העוסקים בפרופריוספציה, את התפיסה של תנועה, כדי לעזור למוח יודע איפה זה ביחס לכוח הכבידה ולעולם. בדרך כלל, כשהראש זז, הנוזל בתעלות החצי העגולות משתנה והמידע מועבר למוח. כאשר הראש מפסיק לזוז, הנוזל מפסיק גם כן.

ייתכן עיכוב קל אשר הוא הבסיס לתחושת ורטיגו טיפול שנחווית אצל אנשים לאחר השתתפות במשחקים. כאשר אדם מסתובב בקרוסלה או מסתובב במהירות במעגלים, הנוזל בתעלות מפתח מומנטום ולמרות שהראש מפסיק להסתובב, הנוזל עשוי להמשיך לנוע. זה גורם לסחרחורת או תחושת ספינינג ועלול לגרום לאדם לנפול או למעוד. זה גם יכול להיות קשור להקאות, דלקות או גירוי של הקריסטלים.

לרוב רק התעלה מעורבת והאדם יהיה ללא כל סימפטום כל עוד הוא לא זז.

מה הסיבות לורטיגו?

בעוד יש גורמים רבים לורטיגו, ההבחנה המרכזית היא בין הסיבות המרכזיות של ורטיגו וגורמים פריפריאלים. סיבות מרכזיות מתרחשות בגלל חריגות במוח הקטן.

ההבחנה בין גורמים מרכזיים והיקפיים לורטיגו מחלה היא מושג חשוב בהערכה של בעיות נוירולוגיות. המוח וחוט השדרה מרכיבים את מערכת העצבים המרכזית ואילו מערכת העצבים ההיקפית מתארת ??את העצבים שמחוץ לאזור המרכזי. לפעמים זה קל לעשות את ההבחנה, ובפעמים אחרות זה קשה יותר להבחין בין גורמים מרכזיים והיקפיים.

לדוגמה, אם אדם נפגע במרפק ומתפתח כאב וחוסר תחושה ביד, זה בעיקר בשל המכה הישירה על עצב הגומד במרפק. מדובר בבעיה עצבית היקפית ורוב האנשים לא היו פונים לטיפול רפואי. אם לעומת זאת, הרגל של האדם הפך משותקת וחלשה, ייתכן שהגורם מרכזי (אולי שבץ במוח) או שיכולה להיות סיבה היקפית (סכיאטיקה או פגיעה עצבית).

האורינטציה שלנו בחלל, ולכן האיזון או שיווי המשקל שלנו, נמדד בעיקר על ידי שלוש מערכות חושיות:

מערכת העיניים (ויזואלית)

מערכת שיווי המשקל (הוסטיבולרית) של האוזן הפנימית. המערכת החושית כוללת תנועה, לחץ, ומיקום (פרופריוספציה). חיישנים במפרקים, שרירים ועור. שלוש מערכות אלו ברציפות מזינות מידע לגזע המוח ולמוח לגבי מצבנו בחלל ביחס לכוח הכבידה והעולם. גזע המוח מחבר את המוח לחוט השדרה. המוח, בתורו, מעבד את הנתונים הללו ומשתמש במידע כדי לבצע התאמות של הראש, הגוף, המפרקים, והעיניים. כאשר כל שלוש מערכות החישה והמוח מתפקדים כראוי, התוצאה הסופית היא מערכת שיווי משקל בריאה.

קלט חזותי מראה את המוח בזמן שהוא בחלל, לאיזה כיוון הוא פונה, לאיזה כיוון הוא נע, ואם הוא מוטה או עומד ישר. משימות פשוטות כמו הליכה והרמת אובייקט הן הרבה יותר קלות אם אנחנו יכולים לראות את סביבתנו. הרגשה של מחלת ים היא בעיה הנובעת מתקשורת לקויה בין מערכת ראייה בריאה ומערכת אוזן פנימית בריאה (המערכת הוסטיבולארית). בנסיבות אלו, האוזניים אומרות למוח שיש תנועה, בזמן שהעיניים רואות את הסביבה הקבועה של תא הנוסעים. שינויים בחדות ראייה, גלאוקומה וקטרקט הן דוגמאות לבעיות ראייה שאצל אנשים מסוימים אשר עלולות לגרום הפרעה באיזון (ורטיגו).

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

לקריאה אודות טיפול רפואי בסחרחורות, טינטון ומחלת מניייר

 Medical treatment for Dizziness, Vertigo & Tinnitus

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אירית בן צבי

מאת: אירית בן צביבריאות ורפואה כללי22/02/112847 צפיות
אדם שסובל ממחלת מנייר יקבל המלצה להפחית את כמות המלח. כמו כן יטופל בתרופות משתנות. חשוב לציין שהטיפול הרפואי במחלה מורכב, אך לצורך הבנת ההגיון העומד מאחורי הטיפול, יוצגו הדברים באופן פשוט

מאת: אירית בן צבימשחקי כדור21/07/101230 צפיות
לפני ובמהלך המשחקים הגיעו תלונות רבות מצד השחקנים, המאמנים וצופים רבים שסובלים מרעש הוובוזלה ועורכי הערוצים ששידרו את המשחקים אף נאלצו להשתמש בתוכנות לעיבוד אותות קול על מנת להוריד את רעש הרקע המטריד של חצוצרות הפלסטיק הרועשות.

מאת: אירית בן צבידיאטה ותזונה17/07/102251 צפיות
אצל חולים הסובלים ממחלת מנייר ניצפתה הצטברות נוזלים באוזן הפנימית. מחקר ניסיוני הראה שניקוז נוזלים באמצעות ניתוח לא שיפר את הפרוגנוזה (הערכת סיכויי ההחלמה) אצל חולים אלה. גישה שמרנית לטיפול במקרה של חשד לבצקת באוזן הפנימית מוצדקת כיוון שאין לה תופעות לוואי.

מאת: אירית בן צבירפואה17/07/101468 צפיות
פגישה רפואית יעילה בין חולה הסובל מטינטון (רעשים בראש או באזניים) לבין הרופא מתחילה בבית. במידה ואירגנת את המסמכים הרפואיים שלך באופן מסודר, רעננת את זכרונך לגבי ההיסטוריה הרפואית שלך הכוללת בעיות רפואיות מהן הינך סובל, הנסיבות ששבעטיין קיבלת טיפול תרופתי, כירורגי או טיפולים אחרים – הינך מסייע מאוד לרופא לקיים תכנית טיפול אפקטיבית.

מאת: אירית בן צביבריאות ורפואה כללי17/07/103473 צפיות
ניתן לסווג טינטון בדרכים רבות. לחלק מהכותרות שבהמשך הכתבה ישנה משמעות מעשית, מבחינת התוכנית הטיפולית, וחלקן נועדו לתאר את המצב הרפואי בלבד. במאמר קצר שלפנינו ננסה לסקור את הדרכים החשובות ביותר לסיווג הטינטון (טיניטוס בלעז).

מאת: אירית בן צבידיני עבודה22/03/101602 צפיות
לעיתים גם עובדים וותיקים שנחשבו למסורים ובעלי תפוקה גבוהה עלולים להגיע לנקודה בה הם מפוטרים או מסווגים על ידי המעסיק כעובדים הנמצאים "צעד אחד לפני פיטורין". אחת הסיבות לכך יכולה להיות ירידה משמעותית בתפקוד המקצועי עקב טיניטוס (רעשים באוזניים או בראש) או סחרחורת קשים.

מאת: אירית בן צביחיות מחמד22/03/101568 צפיות
במשך אלפי שנים אימצו בני האדם בעלי חיים שונים כבני לוויה. כלבים, חתולים, סוסים ובעלי חיים נוספים הפכו לחבריהם הנאמנים של בני האדם בתרבויות רבות. כיום ישנה ספרות רבה העוסקת בתרפיה באמצעות בעלי חיים ונעשה בה שימוש נרחב ככלי עזר לצד טיפולים אחרים בשל האפקט המרגיע שיש לבעלי חיים על האדם. השאלה עליה ננסה לענות במאמר היא: האם תרפיה באמצעות בעלי חיים יכולה להקל על הסימפטומים אצל חולים הסובלים מטיניטוס, סחרחורת או מחלת מנייר?

מאמרים נוספים בנושא בריאות ורפואה כללי

מאת: אבי דוידיבריאות ורפואה כללי04/01/223135 צפיות
איך בוחרים נכון קלנועית שמתאימה לכם ופותרת את בעיית הניידות.

מאת: tiloniבריאות ורפואה כללי15/07/213639 צפיות
מה הצעדים שיש לעשות על מנת להעסיק עובד זר בסיעוד? לרשותכם המדריך המלא

מאת: עופר שלובריאות ורפואה כללי24/09/201744 צפיות
היפוגליקמיה, היפרגליקמיה, סוכרת, סוכרת נעורים, סוכרת סוג 2, סוכרת סוג 1

מאת: דוד כהןבריאות ורפואה כללי31/05/201514 צפיות
חושדים שיש לכם סינוסיטיס? הכנסו וקיראו על התסמינים והאבחון ועל דרכי ההתמודדות עם המחלה.

מאת: דוד כהןבריאות ורפואה כללי30/03/201784 צפיות
אחת הבעיות שאנשים רבים נאלצים להתמודד איתה במהלך החורף, זה שיעול עם ליחה. מדובר בשיעול טורדני שיכול להפריע על איכות החיים ביום יום וכן על איכות השינה. ד"ר דויטש מביא לכם כמה טיפים לטיפול

מאת: דוד כהןבריאות ורפואה כללי09/02/201501 צפיות
כל אחד מאיתנו, בשלב כזה או אחר בחיים מתמודד עם נזלת. זה קורה בדרך כלל כשאנחנו מקוררים, מצוננים, כשאנחנו חוטפים מחלה כזו או אחרת. אך מדוע אנשים מתמודדים עם נזלת כרונית? הבאנו כמה נקודות חשובות

מאת: שלום כהןבריאות ורפואה כללי27/09/191977 צפיות
כל מי שסובל מאקנה, וכבר התחיל לחפש דרכי טיפול או אפשרויות התמודדות עם האקנה, יודע כי מדובר בתחום רחב מאוד.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica