חפש מאמרים:
שלום אורח
29.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

רשימת הוצאות עבור רכישת דירה יד שנייה בישראל

  1. שכר טרחה לעורכי דין - עשוי לנוע בין 1% ל-2% ממחיר הדירה, כולל מע"מ (מס ערך מוסף – 16.5% מהשכר). על פי רוב עורכי דין דורשים 1% כולל מע"מ, אך השכר עשוי להיות גבוה יותר אם מוצעים שירותים נוספים.
  2. דמי תיווך – מתווכים נוהגים לדרוש 2% ממחיר הדירה, כולל מע"מ, מכל אחד מהצדדים. לפני שתחתמו למתווך, חשוב שתוודאו את גובה השכר המבוקש ובאילו מקרים יש לשלם אותו.
  3. מס רכישה – מחושב במדרגות על פי מחיר הדירה. המדרגות מעודכנות בכל 3 חודשים. לעולים חדשים ניתן פטור חלקי ממס הרכישה. לחצו כאן כדי לקרוא עוד על מדרגות מס הרכישה.
  4. מחיר המרת מטבע - למרות שהמחירים ננקבים על פי רוב בדולר ארה"ב, התשלומים נעשים בשקלים. הבנקים בישראל דורשים דמי עמלה גם כאשר מפקידים מטבע זר לחשבון וגם כאשר ממירים לסכום שקלי. בנוסף, הם קונים את הדולרים בשער נמוך יותר מן השער היציג. השער היציג הוא שער המרת המטבעות שמפורסם בכל יום (מלבד ימי שבת וראשון) על ידי בנק ישראל. התשלומים משולמים בשקלים על פי השער היציג, ולא על פי שער הקנייה של הבנקים. על רוכשים שגרים בחו"ל לקחת בחשבון את הפער הזה בתקציב הרכישה שלהם.
  5. דמי משכנתא - הבנק למשכנתאות דורש עמלה עבור פתיחת תיק. ניתן לנהל מו"מ על גובה העמלה מול מנהל הבנק.
    • במקרה של דירות יד שנייה, הבנקים דורשים ששמאי יבדוק את הדירה ויעריך את שוויה. זה יעלה לכם כ-600$ כולל מע"מ.
    • שכר נוטריון - הבנקים דורשים ייפוי כוח נוטריוני. הדבר עשוי לעלות בין 158 ל-220 ש"ח.
    • רישום משכון לטובת הבנק ברשם המשכונות – במחיר 155 ש"ח. לרישום העברת זכויות יש לשלם דמי טיפול להתחייבות לרישום משכנתא לחברה המשכנת, כפי שיידרש על ידי החברה.

o        רישום הערת אזהרה לטובת הבנק, אם הדירה רשומה בטאבו. ישנם מסים על הרישום בשם הרוכש והבנק למשכנתאות. המסים עשויים להגיע ל-325 ש"ח. רישום משכנתא בטאבו במסגרת העברת זכויות עולה 134 ש"ח.

  1. אם תרצו שהדירה תיבדק על ידי מהנדס לפני הרכישה, השכר הרגיל הוא 500$ כולל מע"מ עבור דו"ח כתוב, ו-250$ כולל מע"מ לדו"ח בעל פה.
  2. תשלום עבור חיבור לגז – הרוכש קונה מהמוכר את הפיקדון המצוי לחברת הגז. הסכום נע בין 300 ל-400 ש"ח.
  3. תשלום עבור שינויים בבניה - אם קניתם דירה מקבלן ואתם רוצים לשדרג או לערוך שינויים בדירה הבסיסית שחברת הבנייה מציעה, החברה תדרוש מכם תשלום נוסף. מומלץ שתתייעצו עם מעצב פנים על השינויים הללו.
 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

ניקול לוין משרד עורכי דין הנו משרד המתמחה בעסקאות נדל"ן מגוונות תוך התמקדות באזור מודיעין בית שמש ירושלים ויישובי הסביבה. המשרד מתמחה גם במתן שירות לאוכלוסייה האנגלוסכסית בחו"ל ונותן את שירותיו גם בשפה האנגלית.

http://www.levinlawoffices.co.il/hebrew.shtml

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עו"ד ניקול לוין

מאת: עו"ד ניקול לויןנדל"ן ומקרקעין13/01/101177 צפיות
אם אתם שוקלים לקנות נכס מיד-שנייה, כדאי שתהיו מודעים למלכודות אפשריות, ואיך להימנע מהן. הנה 11 דרכים להגן על הכסף ועל הזכויות שלכם:

מאת: עו"ד ניקול לויןנדל"ן13/01/101788 צפיות
כשרוכשים דירה חדשה הנמצאת בבנייה, ישנן הוצאות נוספות, מלבד מחיר הרכישה:

מאת: עו"ד ניקול לויןנדל"ן ומקרקעין13/01/101440 צפיות
בשעה טובה החלטתם להשקיע בנדל"ן ועכשיו אתם מוכנים לעבור לשלב הבא: להפוך את הנכס למקור הכנסה על ידי השכרתו. הטיפים שלהלן יסייעו לכם להגן על השקעתכם:

מאת: עו"ד ניקול לויןנדל"ן ומקרקעין13/01/101408 צפיות
שוכרים פוטנציאליים מעדיפים בדרך כלל להשתמש בהסכמי שכירות מן המוכן. אלה הם הסכמי שכירות סטנדרטיים אותם מספק המתווך או הנרכשים בחנות או בדואר.

מאת: עו"ד ניקול לויןנדל"ן13/01/101378 צפיות
ככל ששער השקל מתחזק לעומת הדולר, עסקאות נדל"ן בישראל מתבצעות בסכומים שקליים ולא בדולר ארה"ב, כפי שהיה נהוג בעבר.

מאת: עו"ד ניקול לויןנדל"ן ומקרקעין13/01/102498 צפיות
עובדה ידועה היטב היא כי מרבית הקרקעות במדינת ישראל נמצאות בבעלות המדינה. הקרקעות עליהן ניצבות ערים שלמות, דוגמת בית שמש ומודיעין, כמו גם חלקים גדולים בערים נוספות, נמצאים בבעלות הממשלה. קרקעות אלה מנוהלות על ידי גוף ממשלתי הקרוי מינהל מקרקעי ישראל.

מאת: עו"ד ניקול לויןנדל"ן13/01/101262 צפיות
בשנים האחרונות היינו עדים לשינויים רבים בזירת הנדל"ן בישראל. אסונות כלכליים במקומות אחרים בעולם פעלו כזרזים לשינוי בהלכי החשיבה של הציבור, הממשלה והמחוקקים בישראל. חלק משינויים אלה ייעלמו במהרה, אולם רבים מאותם שינויים צפויים להישאר עימנו לאורך זמן.

מאמרים נוספים בנושא נדל"ן ומקרקעין

מאת: רוני הכהןנדל"ן ומקרקעין26/10/211698 צפיות
טרם ההקמה יש לדעת כי הקמה של מבנה חייבת להיות בהתאמה מלאה לחוקים.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין24/12/201325 צפיות
בונים לכם מגדל חדש ליד הבית? גיליתם שתוכנית חדשה עתידה לשנות לכם את החיים? מגרש החניה שהתרגלתם לחנות בו עומד להיעלם לטובת בניין חדש? תמיד תוכלו להגיש התנגדות לתוכנית. שכן רוצה להוסיף שטח בניה, מבקש שימוש חורג ? מאמר זה יסביר לכם איך אפשר להתנגד לתוכנית, מה צריך לעשות ולמי צריך לפנות.

מאת: רונית אלפסינדל"ן ומקרקעין22/11/201516 צפיות
רכישת דירה יד שניה או דירה מקבלן? ומה בודקים לפני שרוכשים דירה מקבלן? והאם צריך עו"ד דין מקרקעין או שאפשר שעו"ד של הקבלן ייצג אתכם? כל זא ועוד במאמר שלפניכם.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין01/11/201312 צפיות
קיבלת כתב אישום בדואר רשום בשל בנייה ללא היתר, חריגה מהיתר או תוכנית, שימוש חורג, פיצול דירות. אתם שואלים את עצמכם מה עליכם לעשות. במדריך זה נסביר לכם מה צפוי, שלב אחרי שלב.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין29/09/201596 צפיות
מתכננים לבנות בריכת שחייה ביתית? חשו לדעת למה אתם נכנסים! בשנים האחרונות הופכות הבריכות הפרטיות לפופולריות מאוד בכל רחבי הארץ ואינן עוד נחלתן הבלעדית של בעלי הממון בלבד, לא מעט הודות לטכנולוגיות המתקדמות שקיימות כיום, המוזילות משמעותית את עלויות הבניה וההתקנה. נושא הצורך וההליך בהיתר בניה מורכב וחשוב שיהיה מלווה על ידי המומחה הנכון

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין08/09/201005 צפיות
עיריית תל אביב-יפו מפעילה צעדי אכיפה מינהליים ומשפטיים כנגד עבירות על חוק התכנון והבנייה ובכלל זה עבודה אסורה או שימוש אסור בנכס. ב-20 בדצמבר 2018 נכנסו לתקפן תקנות העבירות המינהליות [קנס מינהלי - תכנון ובנייה] תשע"ח 2018. על פי תקנות אלו, ניתן יהיה להטיל קנסות מינהליים על עבודה אסורה, שימוש אסור ועל אי קיום צווים מינהליים להפסקת עבודות או להפסקת שימוש.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין11/08/20963 צפיות
קיבלת צו הריסה? לא סוף פסוק! בת המשפט נתן לאחרונה כמה החלטות שיתכן ויכולים לסייע לך!

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica