חפש מאמרים:
שלום אורח
04.05.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הוספת מרפסת

מאת: שירה אלהנדל"ן ומקרקעין04/05/20101625 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק


לעיתים הוספת מרפסת היא חלק מפרויקט תמ"א 38, להתייעצות בנוגע להוספת מרפסת, אמליץ לשאול בפורום תמ"א 38

מדינת ישראל נמצאת בסיכון אמיתי ומוחשי להתרחשותה של רעידת אדמה. מדובר בתחזיות מדעיות אשר אינן בגדר השערה בלבד. תמ"א 38 הוא פרויקט שהגתה ממשלת ישראל לאור הסכנה הזו של רעידת אדמה אשר עלולה להתרחש בארצנו. מטרתו של הפרויקט היא לעודד בעלי דירות המתגוררים במבנים ישנים לחזק את בניין המגורים. ללא עבודת חיזוק, ישנה סכנה כי בניינים אלו יקרסו בשעה של רעידת אדמה.

מטבע הדברים, חיזוק מבנים קיימים איננו זול ודורש מימון כספי רב. במסגרת תמ"א 38 מופקדת אחריות זו בידי קבלן אשר יבצע עבודות חיזוק למבנה המגורים. כמו כן, מחויב הקבלן לשפץ את המבנה ולתת הטבות נוספות לבעלי הדירות. ההטבה החשובה ביותר היא הוספת מרפסת. מדוע?

הוספת מרפסת איננה רק משבחת את איכות החיים של בעלי הדירה אלא גם מעלה משמעותית את שוויה של הדירה. קבלנים אינם ממהרים להעניק את ההטבה הזו של הוספת מרפסת משום שהיא כרוכה בעבודה רבה ובהשקעה כספית נוספת מצידם. הקבלן יסכים לבצע את העבודה אם הדבר יהיה כדאי לו כלכלית.

אתם וודאי תוהים איזו תמורה מקבל הקבלן ומי צריך לתת אותה. ובכן, בעלי הדירות הם אלו הנותנים את התמורה לקבלן אך זו אינה יוצאת מכיסם. בעלי הדירות מקבלים מהממשלה זכויות בנייה מיוחדות ובעלי הדירות מוסרים זכויות אלו לקבלן. האחרון יכול לנצל את זכויות הבנייה ולבנות דירות מגורים על הגג ולמכור אותן. כאן טמון הרווח הכלכלי בעבורו מסכימים קבלנים להצטרף אל תמ"א 38.

תמ"א 38 – הטבות הקבלן

הממשלה מעוניינת כי כל מבנה מגורים ישן יעבור חיזוק לקראת רעידת אדמה. על כן, הבינה כי עליה להעניק תמריצים לבעלי הדירות בכדי שידאגו לעבודת החיזוק. הטבות אלו מגיעות מן הקבלן אשר מלבד הוספת מרפסת, צריך לתת לבעלי הדירות הטבות נוספות:

1. שיפוץ כללי: במסגרת תמ"א 38, על הקבלן לשפץ חיצונית את המבנה כאשר המטרה היא להעניק מראה מחודש ואסתטי לבניין.

2. שיפוץ חדרי המדרגות : הקבלן דואג לשיפוצו של חדר המדרגות של הבניין, דבר המשפר משמעותית את התחושה הטובה של הדיירים.

3. הוספת חדר ממ"ד לדירות :חובתו של הקבלן לדאוג להוספת חדר ממ"ד לכל דירה היכן שניתן לעשות כן.

בכוחן של הטבות אלו להוות שינוי משמעותי באיכות חייהם של הדיירים מה גם שהן מעלות את ערכי הדירות. קל וחומר כאשר מדובר על הוספת מרפסת.

כיצד משיגים את ההטבה?

הוספת מרפסת היא ההטבה הנכספת מבחינת בעלי הדירות אך נשאלת השאלה האם כל קבלן יהיה מוכן תמיד להתחייב למתן הטבה זו? התשובה לכך היא בשלילה. תמ"א 38 אינה כדאית בכל מקום בארץ באותו האופן. מובן כי ככל שהבניין מצוי באזור יוקרתי יותר, כך יכול הקבלן להרוויח יותר כסף. באופן טבעי, כאשר הקבלן מבין כי פוטנציאל הרווח גדול, הוא יהיה מוכן לתת יותר על מנת לקבל יותר.

הוספת מרפסת היא הטבה שהקבלן ישמח לתת אם הבניין המדובר מצוי באזור נחשב ויקר. לעומת זאת, למרבה הצער, באזורים בהם שווי הקרקע זול מאוד,  הקבלנים אינם רצים ליצור שיתוף פעולה עם בעלי הדירות. כאשר הם כבר עושים זאת, הם אינם ששים להתחייב בחוזה להטבה זו של הוספת מרפסת. מדוע? הרווח אינו גדול מספיק.

החשיבות של בחירת בעלי המקצוע

לבחירה נכונה של בעלי מקצוע ליישום פרויקט תמ"א 38 יש משמעות אדירה. במה דברים אמורים? שכירת שירותיו של קבלן מקצועי ובעל שם, מבטיחה כי עבודות החיזוק והשיפוץ ייעשו על הצד הטוב ביותר תוך מינימום הפרעות לבעלי הדירות.

לעומת זאת, קבלן ללא ניסיון בפרויקט תמ"א 38 עלול שלא לעמוד בלוחות הזמנים שהציב, עלול שלא לבצע את עבודת החיזוק כראוי ועוד שלל בעיות נוספות.

נוסף על זאת, ישנה גם חשיבות גדולה לבחירת עורך הדין. שכירת שירותיו של עורך דין מקצועי ובעל ניסיון בתוכנית תמ"א 38 תבטיח לבעלי הדירות כי לצדם עומד בעל מקצוע אשר יכול לייצגם נאמנה בשולחן המשא ומתן ולהשיג עבורם את התנאים האופטימאליים.

בחירה נכונה של קבלן ועורך דין משפיעה גם על הנושא של הוספת מרפסת. כפי שאמרנו, הוספת מרפסת היא ההטבה הכדאית ביותר ולכן חשוב לבעלי הדירות לקבלה. קבלן הגון אשר מעוניין גם בטובתם של בעלי הדירות יביע יותר נכונות לבצע הוספת מרפסת. כמו כן, עורך דין בעל ניסיון יידע כיצד להציג את הדברים כך שבסיומו של המשא ומתן יקבלו בעלי הדירות את מבוקשם.

מן הדברים לעיל אנו למדים כי הוספת מרפסת היא תמריץ נפלא עבור בעלי דירות להצטרף לפרויקט תמ"א 38. לשם השגתה של הטבה זו במסגרת ההתקשרות החוזית עם הקבלן, יש להקפיד לקבל את סיועו של עורך דין מן השורה הראשונה המתמחה בענייני תמ"א 38.

 



תגיות המאמר: תמא 38, הוספת מרפסת


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת שירה אלה

מאת: שירה אלהחוק ומשפט - כללי19/07/118275 צפיות
כדאי להכיר! מהם כללי האתיקה החלים על עורכי דין בישראל? מהי מטרתם? מה קורה כאשר עורכי דין מבצעים עבירת משמעת? על כללי האתיקה ועל דין משמעתי.

מאת: שירה אלהקנין רוחני09/06/112558 צפיות
מה קורה עם הפייסבוק?? האם חוק זכויות יוצרים מגן על הסטטוס בפייסבוק? זוהי אחת השאלות המשפטיות המעניינות ביותר בתחום זכויות יוצרים באינטרנט.

מאת: שירה אלהרשלנות רפואית26/05/111339 צפיות
נפגעת מרשלנות רפואית בניתוח? מה ניתן לעשות? מהי עמדת בתי המשפט לגבי רשלנות רפואית בניתוחים? כל המידע החשוב לנפגעי רשלנות רפואית בניתוח.

מאת: שירה אלהנדל"ן ומקרקעין17/05/111650 צפיות
רוצה לחסוך כסף? לפני מכירת דירה, בדוק האם הנך זכאי לפטור מתשלום מס שבח. כמו כן, אין להקל ראש בחשיבותו של חוזה מכירת דירה ועל כן, יש לקבל ייעוץ וייצוג משפטי לעניין זה.

מאת: שירה אלהחוק ומשפט - כללי17/05/111641 צפיות
נתפסת על מהירות מופרזת והוגש נגדך כתב אישום? מהי משמעות של משפט תעבורה? מהם שיקוליו של בית המשפט, במסגרת משפט תעבורה?

מאת: שירה אלהנדל"ן ומקרקעין12/05/112407 צפיות
מה קורה כאשר שוכר אינו מתפנה מדירתכם? מהי הדרך הנכונה ביותר לפינוי שוכר? האם ניתן להגיש תביעת פינוי דייר מדירה? במאמר שלפניכם.

מאת: שירה אלהחקירות23/03/111572 צפיות
תמיד רציתם לדעת! מיהו הנוטריון ומדוע חתימתו כה חשובה? מהי משמעותה? האם נוטריונים בישראל, זקוקים לרישיון בכדי לתת שירותי נוטריון? שאלות ותשובות.

מאמרים נוספים בנושא נדל"ן ומקרקעין

מאת: רוני הכהןנדל"ן ומקרקעין26/10/211700 צפיות
טרם ההקמה יש לדעת כי הקמה של מבנה חייבת להיות בהתאמה מלאה לחוקים.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין24/12/201325 צפיות
בונים לכם מגדל חדש ליד הבית? גיליתם שתוכנית חדשה עתידה לשנות לכם את החיים? מגרש החניה שהתרגלתם לחנות בו עומד להיעלם לטובת בניין חדש? תמיד תוכלו להגיש התנגדות לתוכנית. שכן רוצה להוסיף שטח בניה, מבקש שימוש חורג ? מאמר זה יסביר לכם איך אפשר להתנגד לתוכנית, מה צריך לעשות ולמי צריך לפנות.

מאת: רונית אלפסינדל"ן ומקרקעין22/11/201518 צפיות
רכישת דירה יד שניה או דירה מקבלן? ומה בודקים לפני שרוכשים דירה מקבלן? והאם צריך עו"ד דין מקרקעין או שאפשר שעו"ד של הקבלן ייצג אתכם? כל זא ועוד במאמר שלפניכם.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין01/11/201313 צפיות
קיבלת כתב אישום בדואר רשום בשל בנייה ללא היתר, חריגה מהיתר או תוכנית, שימוש חורג, פיצול דירות. אתם שואלים את עצמכם מה עליכם לעשות. במדריך זה נסביר לכם מה צפוי, שלב אחרי שלב.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין29/09/201597 צפיות
מתכננים לבנות בריכת שחייה ביתית? חשו לדעת למה אתם נכנסים! בשנים האחרונות הופכות הבריכות הפרטיות לפופולריות מאוד בכל רחבי הארץ ואינן עוד נחלתן הבלעדית של בעלי הממון בלבד, לא מעט הודות לטכנולוגיות המתקדמות שקיימות כיום, המוזילות משמעותית את עלויות הבניה וההתקנה. נושא הצורך וההליך בהיתר בניה מורכב וחשוב שיהיה מלווה על ידי המומחה הנכון

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין08/09/201006 צפיות
עיריית תל אביב-יפו מפעילה צעדי אכיפה מינהליים ומשפטיים כנגד עבירות על חוק התכנון והבנייה ובכלל זה עבודה אסורה או שימוש אסור בנכס. ב-20 בדצמבר 2018 נכנסו לתקפן תקנות העבירות המינהליות [קנס מינהלי - תכנון ובנייה] תשע"ח 2018. על פי תקנות אלו, ניתן יהיה להטיל קנסות מינהליים על עבודה אסורה, שימוש אסור ועל אי קיום צווים מינהליים להפסקת עבודות או להפסקת שימוש.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין11/08/20963 צפיות
קיבלת צו הריסה? לא סוף פסוק! בת המשפט נתן לאחרונה כמה החלטות שיתכן ויכולים לסייע לך!

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica