חפש מאמרים:
שלום אורח
25.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

ממתקים - איזה מגוון!

צרכנים רבים מבקשים לרכוש ממתקים מסוגים מגוונים ובטעמים שונים. על המדף, ניתן למצוא היום שלל ממתקים אשר יכולים לענות על צרכיו של כל לקוח. ממתקי שוקולד, עוגות, מסטיקים ועוד הם רק חלק מהמבחר הגדול שלחברות יש היום להציע ללקוחות. אך כמה מאיתנו באמת יודעים איך מכינים אותם ומה הם בעצם המרכיבים שקיימים בכל אחד מהם?

 

ממתקי שוקולד

ממתקי שוקולד משלבים בתוכם מוצרי קקאו, סוכר וחומרים נוספים כמו לציטין וונילין. שוקולד נחשב כממתק ממכר ועל זאת יוכלו להעיד אלפי שנים אשר מכורים לממתק הטעים. אפשר להכין ממתקי שוקולד משלושה זנים שונים של עצים, קריולו, פורסטרו וטריניטריו – שהוא בעצם שילוב של שני העצים הראשונים. להכנת שוקולד ישנם מספר שלבים. ראשית, נעשה קטיף של פולי קקאו, את הפולים מפרידים מהציפה הלבנה והם עוברים תהליך תסיסה ולבסוף קלייה. בשלב הבא, טוחנים את הפולים תוך כדי חימום עד שמתקבל נוזל סמיך אשר ידוע כליקר קקאו. את ליקר הקקאו מעבירים בתוך מכונה מספר פעמים במשך כמה שבועות בטמפרטורה קבועה של 50 צלזיוס. כך בעצם שוחקים את כל שאריות פולי הקקאו ולבסוף ניתן להפריד ולחלק את ליקר הקקאו לשניים, חמאת קקאו ואבקת קקאו. בשלב האחרון, מגבשים את השוקולד לצורות רצויות וזאת באמצעות תהליך של חימום, קירור ולאחר מכן חימום שוב.

שוקולד אפשר לחלק לכמה סוגים. שוקולד מריר אשר מכיל קקאו, סוכר, ליצטין וונילין ואחוז הקקאו בו גבוה יחסית לשאר סוגי השוקולד.שוקולד חלב אשר מכיל קקאו, סוכר, רכיבים של חלב, לציטין וונילין. שוקולד זה הוא פחות איכותי משוקולד מריר אך יותר פופולרי בקרב צרכנים. שוקולד לבן, מכיל בתוכו חמאת קקאו, סוכר, לציטין וונילין אשר אחוז חמאת הקקאו הקיים בו נחשב יחסית די נמוך.

 

מסטיק – האם זה ממתק?

מסטיקים הומצאו כך סוברים, בשנת 1871 על ידי תומס אדמס אשר ניסה לטעום את חומר הגלם בעת שייצר צעצועים. חומר הגלם היה משרך עץ הספודיליה אשר כנראה ממנו לקחו בני המאיה את השרף על מנת ללעוס אותו. מסטיק או בשמו הפחות מוכר "גומי לעיסה" אכן נחשב כיום לממתק. בעבר נהגו לייצר מסטיק משרף של עצים הנקראים עצי "מסטיקא" ומכאן גם ניתן לו שמו. כיום משתמשים בחומר סינתטי המחקה את השרף של העצים הללו על מנת להכין מסטיקים, משתמשים במוצרים מחומר פלסטיק המבוססים על נפט בעלי טעמים מגוונים ומתוקים. ישנם מספר סוגים של מסטיקים וביניהם, מסטיק המכיל ניקוטין המיועד לאנשים המנסים להפסיק לעשן, מסטיק ללא סוכר המיועד לעזור במניעת עששת ומומלץ ללעוס אותו לאחר האכילה ומסטיק המיועד לרוב לילדים קטנים אשר מאפשר להם ל"עשות בלונים" ביתר קלות.

 

עוגות – כל כך טעים!

בעבר, כאשר אמרו עוגה התכוונו למאכל אשר צורתו כעיגול. בעבר העוגה לא נחשבה כקינוח ובתקופת יציאת מצרים בני ישראל התייחסו למאפה שהיה דומה לפיתה כאשר דיברנו על עוגה. כיום ניתן למצוא במאפיות, וקונדיטוריות שונות עוגות בצבעים, גדלים וצורות שונות. עוגות אהובות על רוב האנשים בין אם מדובר בעוגת שמרים, סופלה או פאי. ישנן עוגות המיועדות לאירועים מיוחדים כמו עוגות יום הולדת שלרוב מקושטת במספר נרות צבעוניים כמספר השנים של החוגג פלוס נר אחד המיועד לשנה הבאה. את הנרות שעל העוגה מכבה בעל השמחה אשר נוהג לבקש משאלה בליבו לפני כיבוי הנרות. עוגות המיועדות לאירועים מיוחדים נוספות הן עוגות חתונה. עוגות חתונה לרוב מכינים ומעצבים בכמה קומות, אלו הן עוגות מרשימות למראה אשר לרוב נהוג לשים כמו בובות במראה של חתן וכלה בראש העוגה. כיום, נהוג שהחתן והכלה חותכים את החתיכה הראשונה מהעוגה ומאכילים אחד את השני. עוגות ניתן למצוא בסוגים שונים וביניהם עוגות בחושות, רולדות, סופלה, קלאפוטי, פאי, עוגות שמרים ופחזניות.

 



תגיות המאמר: שוקולד, עוגות, מסטיקים


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

חגי בר-שבע

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת חגי בר-שבע

מאת: חגי בר-שבעמתכונים ואוכל - כללי25/09/111180 צפיות
שמן זית ודבש הם בעלי סגולות מיוחדות. במאמר זה תוכלו למצוא מידע על האופן בו שמן זית ודבש תורמים לסביבה ועל סגולות הבריאות של השניים.

מאת: חגי בר-שבעמתכונים ואוכל - כללי18/09/111274 צפיות
במאמר זה נפרט על מעדני חלב שונים בישראל וביניהם שמנת עתירת שומן ממנה ניתן להכין קצפת, שוקו ועוד.

מאת: חגי בר-שבעמתכונים ואוכל - כללי16/09/111224 צפיות
במאמר זה תוכלו למצוא מידע על הזנים והסוגים של שמן זית ודבש בארץ ישראל

מאת: חגי בר-שבעמתכונים ואוכל - כללי25/07/111224 צפיות
כל מה שרציתם לדעת על גבינות במאמר זה.

מאת: חגי בר-שבעמתכונים ואוכל - כללי25/07/11952 צפיות
כל מה שרציתם לדעת על גבינות במאמר זה.

מאת: חגי בר-שבעמתכונים ואוכל - כללי21/07/111231 צפיות
כולנו אוהבים לאכול חומוס וישנם מספר מאכלים בהם ניתן לשלב את החומוס באופנים שונים. במאמר זה תוכלו למצוא סקירה על אודות החומוס והיתרונות הבריאותיים של המאכל הלאומי של ישראל

מאת: חגי בר-שבעמתכונים ואוכל - כללי30/06/111101 צפיות
קוסמטיקה, רפואה ובישול... שמן זית ודבש בריאים ותורמים רבות לחיינו בכל התחומים

מאמרים נוספים בנושא מתכונים ואוכל - כללי

מאת: דוד כהןמתכונים ואוכל - כללי02/04/205283 צפיות
כשמתכוננים לעריכת ארוחה חגיגית, לא מתחשבים רק באוכל אלא גם בעיצוב השולחן. בדרך כלל משתמשים בכלי הגשה יוקרתיים. כלים אלה יכולים להיות גם מפלסטיק, כלים חד פעמיים. הבאנו כמה טיפים לשימוש בכלי הגשה חד פעמיים יוקרתיים.

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי24/03/205201 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: shlomy מתכונים ואוכל - כללי22/01/205504 צפיות
מתכננים אירוע בקרוב? רוצים לבחור את הקייטרינג הנכון ביותר עבור האירוע, וזה שיתרום להצלחה שלו בצורה הטובה ביותר? אם כן כדי לכם לקרוא את המאמר הבא:

מאת: ניב אבןמתכונים ואוכל - כללי21/01/205594 צפיות
אך מה ניתן לעשות כאשר רוצים לחגוג אירוע באווירה יותר אישית, מבלי לאבד את הייחודיות של ארוחת שף טעימה ומזמינה ללא טרחה שמצריכה עמידה מול כיריים ותנורים בוערים? בשביל זה בדיוק קיימים שפים אישיים.

מאת: שרון צרפתימתכונים ואוכל - כללי13/11/195908 צפיות
יש לשים את הדגש לגבי התוכן האישי על מנת לרדת מהר ובהצלחה

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי30/07/196114 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: חיים נוימתכונים ואוכל - כללי25/10/183092 צפיות
מסעדת "וינה" השוכנת ברחוב בן יהודה 62 בתל אביב היא מסעדה ותיקה שנוסדה לפני כשבעים שנה והמתמחה באוכל יהודי נוסח מזרח-אירופה. בשנים האחרונות קמה לה עדנה לארוחה מבית האימא הפולניה או הרומניה או הרוסיה ורבים שבים ופוקדים מסעדות המתמחות באוכל היהודי המנחם הזה, חלק רב מהם תיירים ולאחרונה גם צעירים שחזרו ממסע קניות בארצות מזרח אירופה ובמיוחד מפולין, שם הפירוגי הוא מאכל לאומי.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica