חפש מאמרים:
שלום אורח
20.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

ליווי פיננסי של בנקים בעסקאות רכישת דירה חדשה מקבלן

מאת: גיא מנדלסוןנדל"ן ומקרקעין21/02/20131002 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

רכישת דירה חדשה מקבלן היא עסקה שיש בה הרבה מאוד משתנים, פרמטרים וחוקים מיוחדים. בהשוואה לרכישת דירה יד שניה – הליך רכישת דירה חדשה הוא מורכב יותר ומעורבים בו לא מעט גורמים אשר מבטיחים את האינטרסים של המוכרים, הקונים והבנקים המעורבים. אחד המושגים המוכרים כמעט בכל עסקת רכישת דירה חדשה היא ליווי פיננסי של הבנק המלווה.

הליווי הפיננסי הוא למעשה בדיקה של הבנק את כדאיות ההלוואה שהוא העניק לקבלן הבונה. כמעט כל מי שרוכש דירה חדשה נתקל במושג ליווי פיננסי. כדרך אגב, מרוויחים מכך גם הלקוחות הרוכשים את הדירות.

באילו מקרים מתקיים ליווי פיננסי של הבנק?

הבנק מחליט להעניק ליווי פיננסי לפרוייקט אך ורק לאחר שבדק את כדאיותו והבין שהוא אכן רווחי. בנוסף, מעוניינים הבנקים להבין מתוך הבדיקות שהם עורכים לגבי הקבלן כי הוא מהוגן, אינו מסובך פיננסית, ובעל יכולת גבוהה להוצאה לפועל של הפרוייקט המתוכנן. בנקים לא "יתקרבו" למשל, לקבלנים לא מוכרים, או כאלה שלא הוכיחו את יכולות הביצוע שלהם בעבר.

המשמעות הכספית של הליווי הפיננסי

הבנק המעניק את הליווי הפיננסי פותח חשבון ליווי מיוחד, אליו מפקידים הרוכשים את הכספים בזמנים שנקבעו בחוזה. הבנק, אשר לו מפקחים שתפקידם לעקוב אחר קצב התקדמות הבנייה, קובע אם לשחרר את הכספים המגיעים לקבלן בזמנים שנקבעו. כך לדוגמא, אם הבנייה לא התקדמה כמתוכנן, או במקרים בהם הקבלן מתעכב בצורה דרסטית עם הבנייה - רשאי הבנק לעכב את כספים לקבלן ולעיתים אף להמנע כליל מלהעביר אותם.

היתרון בכך, שהוא תוצר לוואי של הליווי הפיננסי, הוא בטוחה נוספת שמקבלים הרוכשים בעבור השקעתם. בתמורה להפקדת כספם בחשבון הליווי של הבנק, מקבלים הרוכשים ערבות בנקאית מהבנק עצמו. הלקוחות, במקרים הללו, מחוייבים בחתימה על "נספח ליווי" המאשר שהם מודעים לכך שקורה הגרוע מכל והקבלן חלילה פושט רגל אז הבנק רשאי לבטל את העסקה ולהחזיר להם את כספם במקרה שיחליט על כך, או, במקרים אחרים, להעביר לרשותו את כספי הלקוחות ולקבל עליו את האחריות לבנייה ואספקה של הדירות.

אם כך, ישנה כאן בטוחה טובה מאוד ללקוחות הרוכשים, אך עליהם מוטלת החובה לשים לב כי כספיהם מופקדים לחשבון הליווי בלבד, ולא לשום חשבון אחר. במקרים רבים מסופק ללקוחות פנקס שוברים שאיתו מועברים הכספים באופן אוטומטי, ישירות אל חשבון הליווי.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

עו"ד גיא מנדלסון מתמחה בדיני מקרקעין. בעל תואר ראשון ושני במשפטים.
שותף במשרד מ. מנדלסון ושות', המתמחה בנדל"ן ומשקיע נדל"ן בעצמו.

מחבר "המדריך לרכישת דירה". לקבלת המדריך במתנה כנסו לכאן.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת גיא מנדלסון

מאת: גיא מנדלסוןנדל"ן18/07/13898 צפיות
רבים מאיתנו רואים ברכישת דירה חדשה מקבלן חלום רחוק שנראה לחלוטין בלתי מושג. מה שרבים אינם יודעים הוא כי משרד הבינוי והשיכון מסייע לאוכלוסיות רבות בקבלת משכנתאות רכישה, החל ממענקים וכלה בנקודות זכות המוענקות לאותן אוכלוסיות ומאפשרות להן לקבל משכנתאות בסכומים גבוהים יותר.

מאת: גיא מנדלסוןנדל"ן11/07/13917 צפיות
צעד מהותי וחשוב כמו רכישת דירה מחייב אתכם לנקוט בכל אמצעי ההגנה והבטחון שבהם תוכלו לנקוט, על מנת להבטיח שהעסקה תתבצע לטובת כל הצדדים, ועל מנת שתקבלו את הדירה שרכשתם בדיוק כפי שהובטח.

מאת: גיא מנדלסוןנדל"ן04/07/13904 צפיות
לאחר ההסכמה בעל פה ביניכם ובין מי מטעמו של הקבלן, תקבלו לידיכם טיויטת חוזה רכישת דירה מהקבלן לעיון וחתימה בהמשך, בצירוף כל הנספחים הרלוונטיים. במקרים מסויימים תצטרכו לחתום גם על טופס "בקשה לרכישת דירה" – מעין מסמך מקדים המלווה את הסכום הראשוני לתשלום, שיופקד בנאמנות בידי עורך הדין מטעם הקבלן, עד לחתימה על החוזה.

מאת: גיא מנדלסוןנדל"ן27/06/13785 צפיות
רכישת דירה חדשה מקבלן היא צעד גדול וחשוב, ולכן נוצר הנוהג לחתימה על זכרון דברים ראשוני כהקדמה לחתימה על החוזה בין המוכר והקונה. זכרון דברים, בניגוד למה שרבים נוהגים לחשוב, הינו מסמך משפטי לכל דבר, ומחייב את שני הצדדים על הפרטים המצויינים בו. בכל מקרה של חילוקי דעות בהמשך, מהווה זכרון דברים מסמך רשמי בפני בית המשפט.

מאת: גיא מנדלסוןנדל"ן ומקרקעין20/06/131257 צפיות
רכישת דירה חדשה מקבלן היא אירוע מרגש ומשמח בחיינו. בפעולה זו, אנו למעשה מגשימים חלום אנושי טריוויאלי, של קורת גג לנו ולבני משפחתנו. עם זאת, תקלות וליקויים עלולים להיווצר תמיד, גם בדירות שנבנו על ידי הקבלנים הטובים ביותר.

מאת: גיא מנדלסוןנדל"ן ומקרקעין20/06/13962 צפיות
רכישת דירה חדשה מקבלן היא אירוע מרגש ומשמח בחיינו. בפעולה זו, אנו למעשה מגשימים חלום אנושי טריוויאלי, של קורת גג לנו ולבני משפחתנו. עם זאת, תקלות וליקויים עלולים להיווצר תמיד, גם בדירות שנבנו על ידי הקבלנים הטובים ביותר.

מאת: גיא מנדלסוןנדל"ן13/06/13935 צפיות
רכישת דירה חדשה היא החלטה שאין להקל בה ראש. החישובים הפיננסיים שאנו עושים לפני ביצוע צעד שכזה הם חשובים ביותר, אולם הם לחלוטין אינם מספיקים. הנה עיקרי הדברים שחשוב לבדוק לפני רכישת דירה מקבלן.

מאמרים נוספים בנושא נדל"ן ומקרקעין

מאת: רוני הכהןנדל"ן ומקרקעין26/10/211691 צפיות
טרם ההקמה יש לדעת כי הקמה של מבנה חייבת להיות בהתאמה מלאה לחוקים.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין24/12/201317 צפיות
בונים לכם מגדל חדש ליד הבית? גיליתם שתוכנית חדשה עתידה לשנות לכם את החיים? מגרש החניה שהתרגלתם לחנות בו עומד להיעלם לטובת בניין חדש? תמיד תוכלו להגיש התנגדות לתוכנית. שכן רוצה להוסיף שטח בניה, מבקש שימוש חורג ? מאמר זה יסביר לכם איך אפשר להתנגד לתוכנית, מה צריך לעשות ולמי צריך לפנות.

מאת: רונית אלפסינדל"ן ומקרקעין22/11/201509 צפיות
רכישת דירה יד שניה או דירה מקבלן? ומה בודקים לפני שרוכשים דירה מקבלן? והאם צריך עו"ד דין מקרקעין או שאפשר שעו"ד של הקבלן ייצג אתכם? כל זא ועוד במאמר שלפניכם.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין01/11/201304 צפיות
קיבלת כתב אישום בדואר רשום בשל בנייה ללא היתר, חריגה מהיתר או תוכנית, שימוש חורג, פיצול דירות. אתם שואלים את עצמכם מה עליכם לעשות. במדריך זה נסביר לכם מה צפוי, שלב אחרי שלב.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין29/09/201589 צפיות
מתכננים לבנות בריכת שחייה ביתית? חשו לדעת למה אתם נכנסים! בשנים האחרונות הופכות הבריכות הפרטיות לפופולריות מאוד בכל רחבי הארץ ואינן עוד נחלתן הבלעדית של בעלי הממון בלבד, לא מעט הודות לטכנולוגיות המתקדמות שקיימות כיום, המוזילות משמעותית את עלויות הבניה וההתקנה. נושא הצורך וההליך בהיתר בניה מורכב וחשוב שיהיה מלווה על ידי המומחה הנכון

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין08/09/20998 צפיות
עיריית תל אביב-יפו מפעילה צעדי אכיפה מינהליים ומשפטיים כנגד עבירות על חוק התכנון והבנייה ובכלל זה עבודה אסורה או שימוש אסור בנכס. ב-20 בדצמבר 2018 נכנסו לתקפן תקנות העבירות המינהליות [קנס מינהלי - תכנון ובנייה] תשע"ח 2018. על פי תקנות אלו, ניתן יהיה להטיל קנסות מינהליים על עבודה אסורה, שימוש אסור ועל אי קיום צווים מינהליים להפסקת עבודות או להפסקת שימוש.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין11/08/20954 צפיות
קיבלת צו הריסה? לא סוף פסוק! בת המשפט נתן לאחרונה כמה החלטות שיתכן ויכולים לסייע לך!

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica