חפש מאמרים:
שלום אורח
25.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מה צריך לדעת על הלכת השיתוף? - עו"ד רוני אילן

מאת: רוני אילןחוק ומשפט - כללי02/09/20131140 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

הלכת שיתוף, המכונה גם "חזקת שיתוף", מתייחסת להלכה משפטית מקובלת שאינה מעוגנת בחוק, הנוגעת לאופן חלוקת רכוש בעת הליכי גירושין. הלכה זו רלוונטית עבור זוגות שהתחתנו לפני שנת 1974, או לזוגות ידועים בציבור.

הלכת השיתוף קובעת כי כל רכוש משותף שנרכש ונצבר במהלך שנות הנישואים או חייהם המשותפים של בני הזוג, יש לחלק בערך שווה בין בני הזוג. ההלכה ניתנת ליישום על ידי כל אחד מבני הזוג בכל עת בהתאם להחלטתו של בית המשפט.

עיקרי הלכת שיתוף

הלכת שיתוף מסדירה את חלוקת הרכוש בין בני זוג המתגרשים, מתוך תפיסה כי הרכוש שנצבר במהלך נישואיהם הינו משותף, ולכן יש לחלקו באופן מאוזן ושווה. הדברים אמורים בכל נכס, זכות סוציאלית, רכוש או זכות בעסק שנצבר או נרכש על ידי בני הזוג.
וזאת, כל עוד הם התגוררו תחת קורת גג אחת, ומתוך כוונה לשימוש משותף. אם רכוש מוגדר כלא משותף, אלא כרכושו פרטי של אחד מבני הזוג, יש צורך להוכיח את כוונת בני הזוג להפרדת נכסים עבורו.

מאידך, רכוש שהתקבל, נרכש או נצבר לפני תקופת הנישואין הינו רכושו הבלעדי של בן הזוג ואינו נדרש לחלוקה, אלא אם כן סוכם אחרת בין בני הזוג. יש לציין כי הלכת שיתוף איננה תלויה ברישום של בעלות על הנכס. לדוגמא, אם דירה, רכב או עסק רשומים רק על שם אחד מבני הזוג, עדיין מחייבת הלכת שיתוף את חלוקתו באופן שווה ומאוזן בין שני הצדדים.

תחת קורת גג אחת

הלכת שיתוף קובעת כי כל עוד גרו בני הזוג תחת קורת גג אחת, די בכך להוכיח חיים משותפים, וזאת אף אם יחסיהם לא היו תקניים. עצם החיים יחדיו כתא משפחתי כוללים מלבד היבט הכלכלי גם גידול וטיפול בילדים, תחזוקת משק בית וגורמים רבים נוספים, ולכן מהווים סיבה מספקת לחלוקה שווה ומאוזנת של כל רכושם המשותף אשר נרכש או נצבר במהלך שנים אלו.

למה רק עד שנת 1974?

כאמור, הלכת השיתוף רלוונטית רק לזוגות שהתחתנו עד לשנת 1974, מכיוון שמאותה שנה הוחל בישראל חוק יחסי ממון אשר החליף בהתאמה את הלכת השיתוף עבור בני זוג שהתחתנו לאחר מועד זה.

זאת ועוד, יצוין כי, חוק יחסי ממון אינו תקף עבור ידועים בציבור ועבור בני זוג שערכו הסכם ממון, ושציינו בו במפורש שההסכם מבטל את דרישות החוק.

לגבי בני זוג שנישאו לאחר שנת 1974

חוק יחסי ממון בין בני זוג קובע שתי אפשרויות להסדרת יחסי ממון בין בני זוג: הסכם ממון שייערך בהתאם להוראות חוק יחסי ממון או הסדר איזון משאבים שיחול על בני זוג שלא ערכו ביניהם הסכם ממון המתנה על הסדר איזון המשאבים.

הסדר איזון המשאבים

על פי הסדר איזון המשאבים, במהלך חיי הנישואין נשמרות זכויותיו של כל אחד מבני הזוג על רכושו, ואין האחד רוכש זכויות בנכסיו של השני.

עם פקיעת הנישואין בשל גירושין או עקב מוות , זכאי כל אחד מהם למחצית שווים של כלל נכסי בני הזוג, למעט נכס שהיה לאחד מבני הזוג טרם הנישואין, מתנה שקיבל אחד מבני הזוג ירושה שקיבל אחד מבני הזוג, במהלך הנישואין, גמלה המשתלמת לאחד מבני הזוג על ידי המוסד לביטוח לאומי, גימלה או פיצוי שנקבעו או המגיעים על-פי חיקוק לאחד מבני הזוג בשל נזק גוף או מוות ונכסים שבני הזוג הסכימו בכתב שלא יכללו באיזון. ממחצית שווים של הנכסים, להם זכאי כל אחד מבני הזוג, יש לנכות את סכום החובות המגיעים ממנו בגין נכסים אלה.

לפרטים נוספים - רוני אילן :
משרד עו"ד רוני אילן ושות'.
בית גיבור ספורט, קומה שביעית.
דרך מנחם בגין 7, רמת גן.
טל: 03-755-5222

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

משרד עו"ד רוני אילן ושות'.
בית גיבור ספורט, קומה שביעית.
דרך מנחם בגין 7, רמת גן.
טל: 03-755-5222

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת רוני אילן

מאת: רוני אילןקנין רוחני07/02/148086 צפיות
המילה "מקוריות" היא מילה מרכזית ביותר בכל הקשור לדיני זכויות יוצרים. רוני אילן מסביר כי המשמעות שלה היא שהמקור של היצירה, בין אם מדובר בשיר, סיפור או פסל קינטי, הוא ביוצר שלה, כלומר שהיצירה תהיה הקניין הרוחני שלו ורק שלו.

מאת: רוני אילןנדל"ן ומקרקעין21/01/141179 צפיות
מדריך הפטור לדירת מגורים שפורסם על ידי רשות המיסים, כולל בתוכו מידע מועיל, אבל לא מידע מקיף, על תנאי פטור מסוימים למכירת דירה לצורך מגורים. באופן זה למשל, צריכה הדירה להיות גמורה בזמן המכירה. במקרה זה יש להיזהר, שכן עליה להיות דירה למגורים. המבחן הוא שילוב של אובייקטיביות ולפעמים גם סובייקטיביות, אך אין מדיניות קובעת בנושא. לצורך העניין, דירת משרד, גם אם היא מילאה תנאי אובייקטיבי ומשך הצינון (ארבע שנים), עלולה להיפסל, רק משום שהיא משמשת משרד, על אף הניגוד המוחלט לחוקי התב"ע.

מאת: רוני אילןחוק ומשפט - כללי01/12/13894 צפיות
חוק איסור לשון הרע נועד להגן על כבודו של אדם ושמו הטוב, באמצעות איסורים שונים על פרסום מידע העלול לגרום להשפלה, להטעיה או לביזוי. יחד עם זאת, חוק איסור לשון הרע עומד לעתים קרובות בסתירה לזכות היסוד לחופש הביטוי.

מאת: רוני אילןקנין רוחני03/11/138149 צפיות
משרד רוני א. אילן ושות', עורכי דין, מתמחה בהענקת ייצוג משפטי בנושא קניין רוחני, בעולם שבו תחום הטכנולוגיה מתפתח באופן מתמיד ומביא לסוגיות חדשות בתחום. הייצוג הניתן הוא לנתבעים ולתובעים בסוגיות קניין רוחני. תחום משפטי זה עוסק בזכויות של אדם או גוף מסוים על רכוש שאיננו מוחשי, כמו למשל שיר, רעיון מסחרי או לוגו כלשהו.

מאת: רוני אילןחוק ומשפט - כללי01/10/131374 צפיות
החלטה "נבונה" הייתה אצל מקבלי ההחלטות במשרד הפנים להגביל את רישיונות הנשק במדינת ישראל. אותה החלטה "הועתקה" בהפוך מהקונגרס האמריקאי שהחליט שלא לאשר החמרת הגבלות על רכישת נשק.

מאת: רוני אילןחוק ומשפט - כללי05/08/13991 צפיות
רשם החברות הינה יחידה אירגונית ברשות התאגידים השייכת למשרד המשפטים, העוסקת במספר הליכים שונים הקשורים להתנהלותן של חברות ושותפויות שונות בארץ, ופועלת בהתאם לחוק החברות משנת 1999.

מאת: רוני אילןחוק ומשפט - כללי02/07/131022 צפיות
לאחרונה אנו שומעים את המונח "תספורת כלכלית" לא מעט. תספורת כלכלית, או במילים אחרות – "הסדר חוב", הינה הליך משפטי לכל דבר המשנה את תנאיהם של חובותיו של החייב, וכל זאת נעשה לטובתו. בפתח הדברים ייאמר כי המושג "תספורת" אינו המצאה ישראלית וכי משתמשים בו רבות לאחרונה במדינות רבות.

מאמרים נוספים בנושא חוק ומשפט - כללי

מאת: אדיר בנימיניחוק ומשפט - כללי25/06/231598 צפיות
ההנחה שבדרך כלל החזקים הם אלו שגוברים על החלשים מהם, גורמת לכך שכאשר הגורם החלש יותר זוכה למעט צדק, הדבר מעניק לנו תחושה של עדנה מסוימת. לכן נדמה ששמענו לא מעט סיפורים בהם הודות להתערבות חיצונית זוכה הגורם הנפגע לצדק מסוים, או לכל הפחות מסופר כי הגורם שעשה את מעשה העוולה נענש על כך.

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/08/212068 צפיות
https://www.tel-aviv.gov.il/Residents/Construction/DocLib1/%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%AA%20%D7%9E%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%A4%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D.pdf

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/06/211923 צפיות
מדיניות אכיפת עבירות תכנון ובניה – הרשות לאכיפה במקרקעין מדיניות אכיפה הינה כלי מרכזי הנתון בתחום האכיפה באמצעותו מבטיח הגוף האוכף למקד את משאביו המוגבלים בעבירות המשמעותיות ביותר ובאופן האפקטיבי ביותר. מיקוד משאבי האכיפה לפי סדרי עדיפות קבועים מראש מאפשר הגברת אפקטיביות האכיפה באמצעות פעילות יזומה, צמצום המשאבים המופנים כלפי עבירות בעלות ערך נמוך יותר, והבטחת השוויון באכיפה. יובהר, כי מדיניות אכיפה היא מסמך המתווה את הדרך אך אינו מסמך מחייב, שלא מאפשר בחינה מחודשת, עדכון וסטייה ממנו במקרים שיש לכך הצדקה.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי28/01/211574 צפיות
על מנת להבין מדוע אדם ניגש על מנת לבצע תרגום של תעודות ומסמכים רשמיים מסוימים צריכים להבין את התהליכים שאותם עוברים אנשים ברחבי העולם כולו.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי15/01/211252 צפיות
מתי נדרש לפעולה של תרגום עבור תעודת לידה?

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי13/12/201800 צפיות
הרשויות ממשיכות בקצב רב בהוצאת צווי הריסה. מאמר שכדאי לקרוא אם ביצעת חריגות בניה , ביקרו או רוצים לבקר בנכס מטעם הפיקוח על הבניה/ הוועדה לתכנון ובניה או שכבר הוזמנת לשימוע או אולי כבר קיבלת צו הריסה. המאמר מיועד לכל העוסקים בתחום. עורכי דין, שמאים, מהנדסים, קבלנים, וועדי בתים, אדריכלים, מפקחי בניה ועוד.

מאת: עופר שלוחוק ומשפט - כללי08/10/201531 צפיות
הסכם מייסדים מוצלח בחברות סטארט אפ

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica