חפש מאמרים:
שלום אורח
23.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

עו"ד רוני אילן – נשיאת אקדח להגנה אישית

מאת: רוני אילןחוק ומשפט - כללי01/10/20131373 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק


החלטה "נבונה" הייתה אצל מקבלי ההחלטות במשרד הפנים להגביל את רישיונות הנשק במדינת ישראל. אותה החלטה "הועתקה" בהפוך מהקונגרס האמריקאי שהחליט שלא לאשר החמרת הגבלות על רכישת נשק.


נכתב על ידי עורך דין רוני אילן


בישראל לא קיימת חוקה, כך שלא נולד "התיקון השני". בארצנו הקטנטונת פעם היה המון נשק ברחובות, כיבוד החוק, והמון אי צדק חברתי.

חופש דיבור, חופש התנועה, חופש העיסוק הם מנשמת אפה של הדמוקרטיה בכל מקום. כאן במחוזותינו אין ואין ואין. זאת ועוד, אין שום ביטחון אישי לאזרחים ואין הם יודעים למה לצפות. בארה"ב קיימים "משוגעים" רבים המבקשים לרצוח ללא סיבה ו/או מסיבות סובייקטיביות שונות ומשונות. אצלנו קיימת בעיות אתניות לרבות תרבויות שונות, בעיות ביטחוניות, בעיות כלכליות ועוד מכלול של בעיות אישיות לכל אזרח באשר הוא. בקיצור, יהיה נכון לומר שאנו אכן חיים בתוך סיר לחץ.

במקרים רבים, מסיבות שונות, משרד הפנים אינו מנפיק רישיון לנשק ומקשה על קבלתו. ברגע המתאים, למי שיכול, אין אקדח שישמש להגנה. יש כאן הרבה אלימות, התעללות בזקנים, אירועי פח"ע וכו'. וזאת לא משום שיש רובים ואקדחים לכל מי שרוצה, אלא אולי משום שדווקא אין שכאלה. אין מחלוקת כי אנו חיים בחברה אלימה, תהא הסיבה אשר תהא.

אגב, גם אמריקה נתפסת כחברה אלימה בצורה חריגה בעולם המערבי. הענישה שם חמורה וזרועות החוק מתנהגות באלימות כלפי מפרי החוק. איסור החזקת נשק לא הוכיח כי הוא אינו מחזק את הביטחון האישי, אלא להיפך – פוגע בו. אין חופש בלי חופש. חופש הביטוי הנה זכות מוקנית בסיסית, אם כך, מדוע הזכות להחזיק נשק (להגנה עצמית) אינה זכות אינהרנטית?

אמריקה ידועה כמדינה דמוקרטית השומרת היטב על זכויות תושביה ואזרחיה. האבות המייסדים של המדינה ההיא ידעו מה טוב לאזרח. החוקה האמריקאית, הושפעה מתפיסת עולם מסונית (עזרה לחברה ולזולת וכו') עקב מספרם הרב יחסית של חותמיה שהיו בונים חופשיים. אלה לא חשבו בשום נקודת זמן איך להרע, אלא איך להיטיב.

אין מילה מיותרת בחוקה, המסמך פשוט נפלא ומגדיר חובות וזכויות בצורה ברורה. התנגדות הקונגרס האמריקאי להגבלות על התיקון השני בדבר החזקת נשק יותר מנכונה, היא גם צודקת.

ומה קורה בישראל?

הוצאת הנשק מידי האזרחים מקלה עם הפושעים, הן הפלילים והן הביטחוניים. למדינה אין כלל יכולת להבטיח את ביטחון אזרחיה.

חלקים גדולים מבין בנינו ואזרחים רבים רוצים ומבקשים לתרום את חלקם בהגנה על המולדת. מהי מולדת אם לא עם ומדינה? האזרחים הנם חלק בלתי נפרד מן המולדת. פעמים הריבון שוקל שיקולים זרים ומטמיע אותם במטרות שהציב לעצמו.

לאזרח בכל מדינה יש אחריות לקורה בה. היכן בא לידי ביטוי "חוק השומרוני הטוב". כיצד יתערב אזרח טוב בהגנה על עצמו, משפחתו חבריו ושאר עם ישראל בלי כלי מלחמה שאותם הוא צריך לצורך של הגנה?

מאידך, נכון יהיה לומר כי יהיו מקרים שאזרחים אכן יעשו בנשק שימוש לרעה. יש בתוכנו גם אנשי חוק שלצערי עושים שימוש לרעה בכוחם בכל מיני דרכים, לרבות בשימוש בנשק שהופקד בידיהם למטרות אחרות. הוצאת הנשק מהרחוב אינה מעלימה אותו, אלא מעבירה אותו לידיים אחרות – כמו למשל לאנשי ביטחון למיניהם, ל"מאבטחים" שחלקם עושה עבודתו נאמנה וחלקם כלל אינו ראוי להיקרא "מאבטח".

למשטרה אין מספיק כלים למלא את הערים בשוטרים

אין למשטרה כלים לקבלת תקציבים בלתי מוגבלים כמו שאינה יכולה למלא את כל הערים בשוטרים. משרך, ברגע מכריע היא עלולה לא לתרום כלל, עקב אי הימצאותה במקום. המשטרה עסוקה בשמירה ובלא מעט פוליטיקה של עצמה. היא מנסה לשמר עצמה יותר מכל דבר אחר (לצורך זה ראה נא דרך הטיפול במגזר הבדואי בישראל על כלל פשעיו, הן הפליליים והן פלישתו לשטחים לא לו).

המאבטחים בישראל, רובם חמושים. איש לא בודק את יכולתם הפיזית, המנטלית, איש אינו מעביר עליהם ביקורת לעניין התנהגותם. חלקם עושים שררה בכוחם עד כדי שהם חובטים והורגים באזרחים חפים מפשע בשל מצוקתם הפרטית ומכל סיבה אחרת שאינה מקובלת עליהם.

לאזרחים תמימים אין כל דרך להתגונן מפני מפגעים שכאלה. אין להם נשק, כי משרד הפנים מסרב להנפיק למבקשים רישיונות. בארה"ב, הזכות לשאת נשק הנה בסיסית, ולעתים קרובות על האזרחים מוטל מכורח המציאות להגן על עצמם.

אין טוהר הנשק – יש טוהר ההתנהגות, שאנשים שעושים בנשק לטוב או לרע. כשהריבון מבקש בשם הביטחון לפגוע בחופש הבסיסי של הפרט הוא מונע ממנו בין היתר החזקת אקדח להגנה עצמית.

אין להבין כי אני מציע להקים את המערב הפרוע בתל אביב. ברם, חייל לוחם ומי שצה"ל בחר לתת בידיו נשק להגנת המולדת, מדוע שלא יקבל אותו חייל (במילואים) נשק להגן על עצמו בני משפחתו חבריו ושאר עם ישראל? במדינת חוק מתוקנת בדרך כלל לאזרחים אין כלל צורך בנשק. הם לא צריכים לשמור על עצמם והם לא צריכים להגן על מחויבות המדינה לגונן עליהם מפני זרים.

גילוי נאות: הכותב הנו אזרח מדינת ישראל ואזרח ארה"ב. כמו כן, מחזיק הכותב באקדח על פי רישיון שהוענק לו מטעם משרד הפנים. כמו כן, הוא שימש כקצין לוחם באחת מיחידות הצנחנים.


לפרטים נוספים - רוני אילן :
משרד עו"ד רוני אילן ושות'.
בית גיבור ספורט, קומה שביעית.
דרך מנחם בגין 7, רמת גן.
טל: 03-755-5222

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

משרד עו"ד רוני אילן ושות'.
בית גיבור ספורט, קומה שביעית.
דרך מנחם בגין 7, רמת גן.
טל: 03-755-5222

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת רוני אילן

מאת: רוני אילןקנין רוחני07/02/148084 צפיות
המילה "מקוריות" היא מילה מרכזית ביותר בכל הקשור לדיני זכויות יוצרים. רוני אילן מסביר כי המשמעות שלה היא שהמקור של היצירה, בין אם מדובר בשיר, סיפור או פסל קינטי, הוא ביוצר שלה, כלומר שהיצירה תהיה הקניין הרוחני שלו ורק שלו.

מאת: רוני אילןנדל"ן ומקרקעין21/01/141178 צפיות
מדריך הפטור לדירת מגורים שפורסם על ידי רשות המיסים, כולל בתוכו מידע מועיל, אבל לא מידע מקיף, על תנאי פטור מסוימים למכירת דירה לצורך מגורים. באופן זה למשל, צריכה הדירה להיות גמורה בזמן המכירה. במקרה זה יש להיזהר, שכן עליה להיות דירה למגורים. המבחן הוא שילוב של אובייקטיביות ולפעמים גם סובייקטיביות, אך אין מדיניות קובעת בנושא. לצורך העניין, דירת משרד, גם אם היא מילאה תנאי אובייקטיבי ומשך הצינון (ארבע שנים), עלולה להיפסל, רק משום שהיא משמשת משרד, על אף הניגוד המוחלט לחוקי התב"ע.

מאת: רוני אילןחוק ומשפט - כללי01/12/13894 צפיות
חוק איסור לשון הרע נועד להגן על כבודו של אדם ושמו הטוב, באמצעות איסורים שונים על פרסום מידע העלול לגרום להשפלה, להטעיה או לביזוי. יחד עם זאת, חוק איסור לשון הרע עומד לעתים קרובות בסתירה לזכות היסוד לחופש הביטוי.

מאת: רוני אילןקנין רוחני03/11/138149 צפיות
משרד רוני א. אילן ושות', עורכי דין, מתמחה בהענקת ייצוג משפטי בנושא קניין רוחני, בעולם שבו תחום הטכנולוגיה מתפתח באופן מתמיד ומביא לסוגיות חדשות בתחום. הייצוג הניתן הוא לנתבעים ולתובעים בסוגיות קניין רוחני. תחום משפטי זה עוסק בזכויות של אדם או גוף מסוים על רכוש שאיננו מוחשי, כמו למשל שיר, רעיון מסחרי או לוגו כלשהו.

מאת: רוני אילןחוק ומשפט - כללי02/09/131140 צפיות
הלכת שיתוף, המכונה גם "חזקת שיתוף", מתייחסת להלכה משפטית מקובלת שאינה מעוגנת בחוק, הנוגעת לאופן חלוקת רכוש בעת הליכי גירושין. הלכה זו רלוונטית עבור זוגות שהתחתנו לפני שנת 1974, או לזוגות ידועים בציבור.

מאת: רוני אילןחוק ומשפט - כללי05/08/13990 צפיות
רשם החברות הינה יחידה אירגונית ברשות התאגידים השייכת למשרד המשפטים, העוסקת במספר הליכים שונים הקשורים להתנהלותן של חברות ושותפויות שונות בארץ, ופועלת בהתאם לחוק החברות משנת 1999.

מאת: רוני אילןחוק ומשפט - כללי02/07/131022 צפיות
לאחרונה אנו שומעים את המונח "תספורת כלכלית" לא מעט. תספורת כלכלית, או במילים אחרות – "הסדר חוב", הינה הליך משפטי לכל דבר המשנה את תנאיהם של חובותיו של החייב, וכל זאת נעשה לטובתו. בפתח הדברים ייאמר כי המושג "תספורת" אינו המצאה ישראלית וכי משתמשים בו רבות לאחרונה במדינות רבות.

מאמרים נוספים בנושא חוק ומשפט - כללי

מאת: אדיר בנימיניחוק ומשפט - כללי25/06/231592 צפיות
ההנחה שבדרך כלל החזקים הם אלו שגוברים על החלשים מהם, גורמת לכך שכאשר הגורם החלש יותר זוכה למעט צדק, הדבר מעניק לנו תחושה של עדנה מסוימת. לכן נדמה ששמענו לא מעט סיפורים בהם הודות להתערבות חיצונית זוכה הגורם הנפגע לצדק מסוים, או לכל הפחות מסופר כי הגורם שעשה את מעשה העוולה נענש על כך.

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/08/212067 צפיות
https://www.tel-aviv.gov.il/Residents/Construction/DocLib1/%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%AA%20%D7%9E%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%A4%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D.pdf

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/06/211922 צפיות
מדיניות אכיפת עבירות תכנון ובניה – הרשות לאכיפה במקרקעין מדיניות אכיפה הינה כלי מרכזי הנתון בתחום האכיפה באמצעותו מבטיח הגוף האוכף למקד את משאביו המוגבלים בעבירות המשמעותיות ביותר ובאופן האפקטיבי ביותר. מיקוד משאבי האכיפה לפי סדרי עדיפות קבועים מראש מאפשר הגברת אפקטיביות האכיפה באמצעות פעילות יזומה, צמצום המשאבים המופנים כלפי עבירות בעלות ערך נמוך יותר, והבטחת השוויון באכיפה. יובהר, כי מדיניות אכיפה היא מסמך המתווה את הדרך אך אינו מסמך מחייב, שלא מאפשר בחינה מחודשת, עדכון וסטייה ממנו במקרים שיש לכך הצדקה.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי28/01/211571 צפיות
על מנת להבין מדוע אדם ניגש על מנת לבצע תרגום של תעודות ומסמכים רשמיים מסוימים צריכים להבין את התהליכים שאותם עוברים אנשים ברחבי העולם כולו.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי15/01/211250 צפיות
מתי נדרש לפעולה של תרגום עבור תעודת לידה?

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי13/12/201796 צפיות
הרשויות ממשיכות בקצב רב בהוצאת צווי הריסה. מאמר שכדאי לקרוא אם ביצעת חריגות בניה , ביקרו או רוצים לבקר בנכס מטעם הפיקוח על הבניה/ הוועדה לתכנון ובניה או שכבר הוזמנת לשימוע או אולי כבר קיבלת צו הריסה. המאמר מיועד לכל העוסקים בתחום. עורכי דין, שמאים, מהנדסים, קבלנים, וועדי בתים, אדריכלים, מפקחי בניה ועוד.

מאת: עופר שלוחוק ומשפט - כללי08/10/201525 צפיות
הסכם מייסדים מוצלח בחברות סטארט אפ

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica