חפש מאמרים:
שלום אורח
08.05.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

בדיקת האולטרסאונד - הכירו את סוגי הבדיקות

מאת: אילון לחמןבריאות נשים22/12/20131199 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק


בדיקת האולטרסאונד היא בדיקה שבה מתאפשר מבט על העובר ברחם בזמן אמת ובחינת מצבו הבריאותי ותנועותיו, דרך שידור של גלי קול וקליטת הדים מוחזרים. בדיקות האולטרסאונד נועדה למטרות רבות במהלך ההריון, כמו: קביעת מיקום ההריון ותקינותו, בדיקת מספר העוברים, תיעוד גיל ההריון, ביצוע בדיקות אנטומיות כמו שקיפות עורפית וסקירת מערכות, הערכת משקל העובר וקביעת מיקום השלייה.


מספר בדיקות אולטרסאונד שגרתיות הן חלק מההריון כולו, אבל תיתכנה עוד בדיקות. חלק מהבדיקות האלה אינן ממומנות על ידי קופת החולים, אלא אם זהו הריון בסיכון גבוה, אבל נשים רבות בוחרות לבצע בדיקות אלה באופן פרטי.


בדיקות האולטרסאונד השגרתיות לנשים בהריון

בדיקת אולטרסאונד ראשונית – מטרתה העיקרית היא לאשר את קיום ההריון, מיקום ההריון ברחם, מספר העוברים, גיל ההריון וכי הוא מתפתח ללא בעיות.
בדיקת שקיפות עורפית – באמצעותה ניתן לאתר נשים בעלות סיכון מוגבר ללידת עוברים עם תסמונת דאון. אצל עוברים אלו, העורף מעובה יותר ולא קיימת אצלם התפתחות של עצם האף. הגיל המומלץ לבדיקה הוא בין שבועות 10 ל-14.
סקירת מערכות מוקדמת – בדיקה שבה סורק הרופא בקפדנות את אברי גופו של העובר, מוודא את שלמותם, תקינותם וכן את מיקום השלייה. סקירת המערכות מבוצעת בין השבועות ה-12 ל-16.
סקירת מערכות מאוחרת – דומה לסקירת מערכות מוקדמת, ומטרתה לוודא כי הכל מתפתח כראוי ולעקוב אחר בעיות שהתגלו בסקירה הראשונה. הבדיקה מומלצת בין שבועות 22 ל-26. אם האישה ההרה פספסה סקירה מוקדמת, יש לבצע לפחות את זו המאוחרת.
בדיקת התפתחות ומשקל העובר – מבוצעת באזור שבוע 30. בבדיקה מוודאים שצמיחת הראש, הבטן והרגליים מתנהלת בצורה תקינה. חוסר פרופורציות יכול להעיד על בעיה המצריכה מעקב ובירור.
בדיקת אולטרסאונד לנשים שאינן בהריון

הבדיקה נעשית גם במספר מקרים שבהם הנשים אינן בהריון:

בדיקת הרחם לצורך גודלו במקרים של חשד לרחם שרירני.
מיקום התקן תוך רחמי, אם קיים.
מעקב אחר חלל הרחם בטיפולי פריון, למעקב אחר התפתחות רירית הרחם.
שלילת הימצאות גידולים כגון פוליפים, או הסבר אחר לדימומים לא סדירים.
בדיקת החצוצרות בחשד להריון חוץ רחמי או דלקות אגן.
בדיקת השחלות למעקב התפתחות הביציות בזקיקים בזמן טיפולי פריון.
חשד לגידולים שחלתיים כגון כיסיות או גידולים אחרים.
כל חשד לכאבים באגן או לגידול באברי המין הפנימיים.
בנוסף לכל אלה, בדיקות שבשגרה המבוצעות על ידי הרופא המטפל הן מעקב אחר דופק ותנועות, תנוחת העובר ועוד. במקרים של בעיות מיוחדות, יש בדיקות שמבוצעות גם כן. חשוב לציין כי כל הבדיקות אמורות להתבצע על ידי רופאים וטכנאים המומחים בתחום.

ד"ר אילון לחמן , בוגר הפקולטה לרפואה בטכניון ומומחה בכיר לגיניקולוגיה ומיילדות ומנתח בעל מוניטין.

אילון לחמן נחשב לרופא מהשורה הראשונה בזכות רמתו המקצועית הגבוהה והשיטות החדשניות אותן הוא מיישם בעבודתו.

הוא מנתח בכיר בבית חולים "אסותא" ומיילד באופן פרטי בבית-חולים "לניאדו".

טלפונים ד"ר אילון לחמן:

03-5462965

טל' למקרי חרום: 050-5401104

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
ד"ר אילון לחמן, רופא נשים (גניקולוגיה ומיילדות). בוגר הפקולטה לרפואה בטכניון ומומחה בתחום הגניקולוגיה ומיילדות ומנתח בעל שם ומוניטין. נמנה מבין הגניקולוגים המובילים בארץ  וזאת בעקבות מקצועיות ושיטות חדשניות אותן הוא מיישם בעבודתו באופן תדיר.
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אילון לחמן

מאת: אילון לחמןבריאות נשים20/01/147865 צפיות
גיל המעבר הוא תופעה חדשה יחסית, שנולדה עקב כך שתוחלת החיים הוארכה. אם לפני כ-150 שנה, תוחלת החיים של נשים הייתה עד גיל 50, כעת תוחלת החיים בעולם המערבי היא עד גיל 84.

מאת: אילון לחמןבריאות נשים04/11/13954 צפיות
בימים האחרונים השתתפתי בכינוס שדן בעתיד הרפואה ההריונית והעוברית בנוכחות מנהלי מחלקות בכירים מכל הארץ. במהלך הכינוס הועלתה בין השאר סוגיית העישון בקרב נשים הרות. בכינוס אף הועלתה הצעה להמליץ לנשים מעשנות, להפסיק לעשן שלושה חודשים לפני הכניסה להריון.

מאת: אילון לחמןבריאות נשים13/10/13899 צפיות
נשים רבות שהשימוש בגלולות למניעת הריון לא נוח עבורן, יכולות מזה מספר שנים להשתמש במדבקות למניעת הריון. המדבקות האלה, כך מסתבר, נוחות לשימוש ובעלות אפקט זהה לזה של גלולות.

מאת: אילון לחמןבריאות נשים03/10/131058 צפיות
כריתות רחם הן ניתוח נפוץ בקרב נשים. ניתוח זה מתבצע דרך הבטן או הנרתיק, בהתאם לאופי הבעיה: רחם שרירני, גידולים ממאירים, דימומים שאינם סדירים, צניחת רחם ועוד.

מאת: אילון לחמןבריאות נשים01/08/131058 צפיות
חלק מהנשים ההרות מרגישות שהן עצמאיות מספיק ומעוניינות "להרגיש" את חווית הלידה, ולכן בוחרות ללדת בבית בלידה טבעית. בישראל מדובר במיעוט של נשים שבוחרות ללדת בבית.

מאת: אילון לחמןבריאות ורפואה כללי02/06/131633 צפיות
לעתים עולות מספר שאלות בנושאי הריון שלא תמיד יודעים כיצד לתת עליהן מענה. הפוסט הנ"ל בא על מנת לעשות סדר בדברים.

מאת: אילון לחמןבריאות נשים26/05/13970 צפיות
עוד מעט נגמר.. אורך התינוק הממוצע כ-42 ס"מ ומשקלו כ -3400 גר'. העובר בשבועות אלה עולה בממוצע כ-250 גר' לשבוע. בשבוע ה-40 מבחינה סטטיסטית מתבצעות רוב הלידות הספונטניות. חשוב להיערך בהתאם – להחליט איפה רוצים ללדת, להכין תיק "מילואים" לחדר הלידה, להכין את הבעל ולחייך

מאמרים נוספים בנושא בריאות נשים

מאת: shlomy בריאות נשים13/03/191738 צפיות
יובש נרתיקי הינו מצב בו אין רטיבות בנרתיק, ומדובר במצב שכיח מאוד אצל נשים בגיל המעבר, אך ניתן לראות זאת גם פעמים רבות אצל נשים בגילאים צעירים.

מאת: shlomy בריאות נשים24/02/192225 צפיות
המושג היסטרוסקופיה אבחנתית אולי נשמע לכם כמו שם מפוצץ וקצת מלחיץ, אך בפועל זה ממש לא ככה. היסטרוסקופיה אבחנתית הינה בדיקה אשר מבוצעת בנשים לצורך איתור בעיות בתוך חלל הרחם. מדובר בבדיקה פשוטה יחסית אשר מבוצעת במקרים רבים של בעיות בחלל הרחם, או חשש לבעיות כאלו ואחרות.

מאת: אוריבריאות נשים04/11/161785 צפיות
בין אם זהו ההיריון הראשון שלך או שכבר הבאת ילדים לעולם, חשוב שתדעי על כלי פשוט ויעיל שנמצא ברשת האינטרנט. מדובר במחשבון שמאפשר לך לדעת מייד מהו גיל ההיריון שלך,...

מאת: אוריבריאות נשים02/11/161664 צפיות
עד לפני מספר שנים, מידע מקצועי על הריון ולידה ניתן היה להשיג רק מרופאי הנשים. כמו כן, כל אישה השיגה מידע מחברות ובנות משפחה, שאמנם לא היה תמיד בחזית הקדמה הרפואית אך בכל זאת הועיל. ואולם, כיום ישנה עוד דרך חשובה לאיתור המידע הרלוונטי דרך אתרי בריאות שונים שפועלים ברשת האינטרנט.

מאת: אוריבריאות נשים14/09/161916 צפיות
במאמר זה אסביר על כל שבועות ההריון בכלליות. נשים אשר נכנסות להריון, נתונות למעקבים בכל שלבי ההריון אצל רופא הנשים שלהן. מה צריך לבדוק? מנתי ניגשים לרופא? אילו דברים יכולים לצוץ בדרך? כל זה ועוד במאמר הבא על הריון, לידה, ביוץ ועוד'.

מאת: אבי דוידיבריאות נשים10/01/161894 צפיות
האם כדאי לבצע הפלה בבית חולים פרטי או בבית חולים ציבורי.

מאת: מור קליניקבריאות נשים27/04/152751 צפיות
פצעים וכתמים בישבן נשים רבות סובלות מפצעים וכתמים בישבן, אך אינן מטפלות בבעיה היות ומוצאת עצמן מתביישות לפנות לרופא בנוגע אליה. ואכן חשיפת האיברים הפרטיים בפני אנשים לא מוכרים היא מביכה ביותר ובפני אנשים מוכרים היא מביכה אף עוד יותר, במיוחד כסובלים מפצעים וכתמים בישבן. אולם יחד עם זאת, חשוב לטפל בפצעים וכתמים המופיעים באזור זה היות ולא פעם, התופעה אינה נוטה לחלוף מעצמה ואף מתגברת בתזמונים מסוימים ופחות נעימים.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica