חפש מאמרים:
שלום אורח
16.09.2025
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

השפעת המזון על רעב ושובע – יעקב עזרא

השפעת המזון על רעב ושובע – יעקב עזרא

-          אדם בממוצע עולה ב-10 ק"ג מגיל 18 עד גיל 50.

-          מדוע אנו אוכלים? רעבים, אך גם בגלל סיבות תרבותיות, תחושות (אהבה, פרידה וכו')

-          המוח הוא המנצח על הרעב השובע ועוד... ובעיקר ההיפותלמוס.

-          הרעב: מושפע מהבטן , מהמוח ומכמות השומן בגוף.

-          גודל המנה, אלכוהול, טמפ', מתוק ומלוח מגבירים תיאבון.

-          הורמון הרעב: גרלין

-          הבעיה בהשמנה היא שאוכלים יותר מדיי בארוחה.

  -          הטיפול בהשמנה:

-          אחריות פרטית

-          אחריות תעשייתית ומדינית.

-          שיפור סגנון חיים – תזונה נכונה, פעילות גופנית.

שכיחות ההשמנה הולכת וגוברת בעשורים האחרונים. הקושי העיקרי במניעתה ובטיפול בה נובע מהעובדה שהמזון בסביבה שלנו הולך ונעשה מהיר, זמין, טעים, בעל צפיפות קלורית גבוהה ומעורר תיאבון. סביבה כזו יוצרת פיתוי קשה מדי למי שמנסה לצרוך דיאטה קלה בקלוריות ושומן.בתנאים כאלה תחושת השובע המושגת מהמזון קריטית לעמידה בפיתוי ולהצלחה בהרזיה או  בשמירה על המשקל.

הגורם המשפיע ביותר על תחושת השובע מהמזון הינו גודל המנה כלומר משקלה ונפחה.לכן בחירת המזונות שהינם בעלי צפיפות קלורית נמוכה משביעים יותר במסגרת קלורית נתונה. מזון משביע הוא מזון בעל תכולה גבוהה של מים. אכילת מזונות עשירים במים בתחילת הארוחה או מספר דקות לפניה (סלט/מרק (מרק צח/ירקות/פרי) מפחיתה את הצריכה הקלורית מהארוחה כולה. יחד עם זאת, מזון מוצק משביע כנראה יותר ממזון נוזלי. חלבונים במזון מגבירים את תפריט דל יותר בקלוריות. שומנים לעומת זאת מעלים את הצפיפות הקלורית של המזון ולכן המנה הנאכלת מהם קטנה (במסגרת קלורית נתונה) ולכן שומנים בתפריט שלנו מפחיתים תחושת שובע. סיבים השפעת המזון, רעב ושובע, יעקב עזרא, השמנה, שיפור סגנון חיים, תזונה נכונה, פעילות גופנית, דיאטה, קלוריות, משקל, מזון, הרזייה וחיטוב, בריאו וכושר, דיאטות, תזונתיים מגבירים גם כן את תחושת השובע ולכן מומלצים מאוד בתפריט הרזיה. שתייה מתוקה אינה תורמת לשובע ולכן החלפתה במים או במשקאות דיאטטיים מומלצת למקפידים על משקלם. הערך של אינדקס גליקמי לתחושת שובע וצריכה קלורית בטווח הארוך שנוי במחלוקת.

ישנה קורלציה הפוכה בין דרגת הטעימות של המזון ובין תחושת השובע המושגת ממנו. ככל שהמזון טעים יותר, תחושת השובע ממנו נמוכה יותר. לכן האתגר הגדול של תעשיית המזון הוא פיתוח של מזונות טעימים בעלי צפיפות קלורית נמוכה (דוגמת חטיפים, מעדני חלב וכו').

יעקב עזרא מומחה לרפואה נטורופתית (לטיפול בתחלואות שונות, דיאטות ותזונת ספורטאים). לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140 www.HealthNFit.org      www.diet2all.net 

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

קובי עזרא, מומחה לרפואה נטורופטית, תזונאי ומאמן כושר. מר יעקב עזרא הינו מרצה במכון מור (לאוסטאופורוזיס) ובבית הספר להסמכות מאמנים של וינגייט - באוניברסיטת ת"א (אימונים לפיתוח הגוף ותזונה).

כתב את הספרים:
1. אבן הפינה בתחום פיתוח הגוף.
2. ספורטולוגיה - המדריך לספורטאי.
3. סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאות!

בעל קליניקה לרפואה נטורופטית ונותן שרותים:
* טיפול במחלות שונות (כולסטרול, מחלות לב, סוכרת ועוז...).
* דיאטה מהירה דיאטות הרזייה ועיצוב הגוף.
* פיתוח גוף עיצוב וחיטוב הגוף.
לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140
* מנהל האתר: ארגון הבריאות והכושר.
ארגון הבריאות והכושר הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת יעקב קובי עזרא

מאת: יעקב קובי עזראתזונה29/08/25209 צפיות
נעים עסאקלה - מסיפור אישי להשראה לאומית: המסע המרשים עם קובי עזרא לפסגת פיתוח הגוף 💪

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה16/08/25342 צפיות
קובי עזרא: הגורו שמשנה חיים - תזונה, חיטוב והצלחות מטופלים, קובי עזרא (יעקב עזרא) הוא שם שכבש את עולם התזונה, הדיאטה וחיטוב הגוף בישראל. עם ניסיון של למעלה מ-25 שנה, שיטתו הייחודית, Diet2All, הפכה לאבן דרך עבור אלפי מטופלים המבקשים להשיג גוף חטוב, אנרגיה גבוהה ובריאות מיטבית - בלי רעב או סבל.

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה20/06/25647 צפיות
בעולם המודרני, שבו הרפואה הקונבנציונלית מתמקדת לרוב בטיפול בסימפטומים, יותר ויותר אנשים פונים לגישות טבעיות ומונעות כדי לשפר את איכות חייהם. אחד מהשמות הבולטים בתחום הרפואה הנטורופתית בישראל הוא קובי עזרא – מומחה בעל שם עם ניסיון רב שנים בטיפול באמצעות תזונה, תוספים וצמחי מרפא. קובי עזרא – מומחה לרפואה נטורופתית: הדרך הטבעית לבריאות מיטבית...

מאת: יעקב קובי עזראהשמנת יתר03/04/25856 צפיות
אין דבר קשה ומייסר יותר מאשר להסתכל במראה ולא לאהוב את מה שאתה רואה. הגוף שאתה נושא איתך כל יום - האם הוא הגוף שאתה באמת רוצה? האם הוא משדר את החיוניות, העוצמה והביטחון שאתה חולם עליהם?

מאת: יעקב קובי עזראפיתוח שרירים 19/02/25978 צפיות
שלום לכם, קוראי יקרים. אני קובי עזרא, מומחה לרפואה נטורופטית ומכשיר מאמני כושר עם מעל 20 שנות ניסיון בתחום הבריאות והכושר. לאורך השנים, נתקלתי פעמים רבות בשאלות על תזונה נכונה לבניית שרירים ועל התסמינים הפיזיים והנפשיים המצביעים על חוסרים תזונתיים. במאמר זה אנסה לשלב את שני התחומים הללו כדי להאיר אור על הנושא באופן ברור וממוקד.

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה06/03/201863 צפיות
קובי עזרא ויטמין D כנגד זיהומים - ויטמינים. לאחר התפרצויות שפעת H1N1 בשנת 2009, המליצו בחום על כל עובדי הבריאות והחולים להיבדק ולטפל במחסור בוויטמין D כדי למנוע החמרה של דלקות בדרכי הנשימה. ויטמין D מפחית גם את ייצור הציטוקינים הפרו-דלקתיים, מה שעלול להפחית את הסיכון לסערת ציטוקין בזיהום H1N1.48

מאת: יעקב קובי עזראבריאות ילדים15/09/191814 צפיות
גדילה לגובה וצמיחה במימדי הגוף - קובי עזרא. ראשית יש להבין שלוחית הגדילה ממוקמת בין האפיפיזה והמטפיזה ומורכבת משלושה אזורים (אזור מנוחה, ריבוי והיפרטרופי).

מאמרים נוספים בנושא דיאטה ותזונה

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה20/06/25647 צפיות
בעולם המודרני, שבו הרפואה הקונבנציונלית מתמקדת לרוב בטיפול בסימפטומים, יותר ויותר אנשים פונים לגישות טבעיות ומונעות כדי לשפר את איכות חייהם. אחד מהשמות הבולטים בתחום הרפואה הנטורופתית בישראל הוא קובי עזרא – מומחה בעל שם עם ניסיון רב שנים בטיפול באמצעות תזונה, תוספים וצמחי מרפא. קובי עזרא – מומחה לרפואה נטורופתית: הדרך הטבעית לבריאות מיטבית...

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה06/03/201863 צפיות
קובי עזרא ויטמין D כנגד זיהומים - ויטמינים. לאחר התפרצויות שפעת H1N1 בשנת 2009, המליצו בחום על כל עובדי הבריאות והחולים להיבדק ולטפל במחסור בוויטמין D כדי למנוע החמרה של דלקות בדרכי הנשימה. ויטמין D מפחית גם את ייצור הציטוקינים הפרו-דלקתיים, מה שעלול להפחית את הסיכון לסערת ציטוקין בזיהום H1N1.48

מאת: מאיה אהרונוביץדיאטה ותזונה27/10/192333 צפיות
טיפים מסדנת תזונה- כיצד להקפיד על תזונה בריאה בשעות העבודה

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה08/08/181999 צפיות
שורש מאקה הוא שורש מופלא הגדל בהרי האנדים. הוא מכיל את כל אבות המזון ומוגדר כמזון על. מחקרים מראים על סגולות רבות שיש לשורש בתחומים שונים. כיצד מאקה יכול לעזור לכם ולמה כדאי לכם לצרוך אותו.

מאת: דודישדיאטה ותזונה16/03/181632 צפיות
כיום כולנו יודעים שעודף משקל הוא לא בריא. אורח החיים העכשווי הביא לנו את שומן הטראנס, העבודות הסטאטיות וחוסר התזוזה שלנו לאורך היום

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה22/01/1812890 צפיות
מגנזיום הוא מינרל חשוב לתפקוד תקין של גוף האדם, מבדקים בישראל מצאו שהישראלים סובלים מחוסר חמור במגנזיום בערבות הרגלי השתייה בישראל. כיצד מגנזיום משפיע על הגוף והאם כדאי לי לצרוך אותו?

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה22/01/181898 צפיות
תבלין הכורכום הפופולרי משמש את התרבות ההודית כבר אלפי שנים בטיפול בבעיות בריאותיות שונות. מחקרים אחרונים על תבלין הכורכום השאירו את המומחים פעורי פה לנוכח היכולות האנטי דלקתיות שבחומר הפעיל בתבלין הכורכום - הכורכומין. כיצד הכורכומיו עובד וכיצד הוא יכול לסייע לטיפול בבעיות רפואיות שונות.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica