חפש מאמרים:
שלום אורח
19.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מי היה מאמין

מאת: צו פיוסדת ומדינה07/08/2011941 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

נולדתי עם צ'ק ליסט ביד. הא לכם! כל המצקצקים בלשונם ראו כמה הדבר הופך שימושי בבואך לעבור דירה. נראה אתכם קוראים לי עכשיו 'קונטרול פריק'. לא מדובר בסתם מעבר, תהפוכות רגשיות תהיה הגדרה מדויקת יותר. לאחרונה, מבט טרוד ממוקם דרך קבע על פני, הפוזיציה? השענת ראשי על היד ונענועו מצד לצד. אני אוספת להנאתי ארגזים, מהלכת בעצבנות ממקום למקום, מוחקת עוד שורה ברשימת המטלות האינסופית. מיד נוספות עוד שלוש שורות חדשות. ובראש? המשימות מכפילות את עצמן כל חמש דקות בממוצע.

המשימה: קיום רוחני בעיר הגדולה

כשאני נדרשת לענות על סוגיית האמונה אני תמיד טוענת שאמונה היא סוג של מעין כרומוזום - או שיש לך אותו או שלא. לי במקרה יש. לא באמת קמתי בוקר והחלטתי רשמית "כן, נראה לי נחמד עניין האמונה הזה. יאללה, ניתן לזה צ'אנס. מקסימום נפרסס חזרה אל חיקה החמים של הכפירה". מאידך, אני גם לא ממש יודעת לשים את האצבע על נקודה בזמן שבה הבנתי שהעניין הזה מוטבע בי וכנראה לשארית חיי. כי ההבנה הזו בהחלט לא תמיד הייתה נוכחת במודעות שלי ובטח שלא ביום יום. אבל מה זה אומר? ומה לעזאזל עושים עם זה? אז טוב ששאלתם.

נתחיל בכך שלא בהכרח עושים. הרי לא מעט אנשים, אשר רחוקים מלחוש זיקה כלשהי לאמונה או אלוהים או גם וגם, עמוק בפנים שוקלים די ברצינות את האפשרות שיש איזה משהו "מֵעבר". אין לו ממש שם, וגם עניין ההגדרה לרוב אינו רלוונטי. האם התחושה הקמאית הזו הופכת אותם למאמינים? האם אין זו הגדרה סובייקטיבית לחלוטין שלא לומר אינטימית למדי? נמשיך בכך שהעניין לא ממש מתיישב אפּעס עם התדמית (המבוססת היטב יש להודות) הנהנתנית המיוחסת לי. כזו אני, מתעקשת לחיות בגבולותיו של שעטנז מוזר למדי: מתענגת על כל פיסת חומר משובחת, מאוכל טוב ועד שופינג מחיה-נפשות אבל הראש מלא כל הזמן בשאלות קיומיות. ואם יש לשאלות האלה בסיס איתן ויציב זו בהחלט האמונה. רק שלפעמים גם אני מתבלבלת בעצמי. האם בכך אין ולו מעט מן הבחירה, מן ההחלטה המודעת?

ויש כמובן את שאלת השאלות. היכן מתחילה האמונה והיכן היא נגמרת? ובכלל, למה להגביל? לא יודעת אם אפשר או צריך. נדמה לי שאותו 'עצמי', בו היא מתרוצצת בצורה נטולת-רסן, הוא מרחב אחד אבל בלתי-עצמאי. הוא אינו מנותק מסביבתו, מן ההחלטות שלנו כיצד ואיך לפעול בתוך כל מה שעוטף אותנו. פתאום אוחזת בי ההכרה, שהאתגר הגדול עוד בכלל לפני. "יופי, ממש חוכמה גדולה להיות מאמין בירושלים. אתה רק עובר את הכביש וחוטף שכינה/קודש לפרצוף. גם אם אתה לא ממש בעניין". זה רשמי, אני מוטרדת. "נראה אותָך עכשיו במגרש המשחקים האמיתי, מעוז הניכור והאימ-אימא של החומריות. חודש אחד של שריצה מוגזמת בבתי-קפה, מועדונים והאבסה עצמית לדעת של מותגים, טרנדים ומה לא, נקישה קלה באצבע והנה את חיית המועדונים הבאה. רוח? הא? תזכירו לי מה זה?".

אז זהו שלא בדיוק. זה סנריו אפשרי אך קלוש למדי. אפשר תמיד להביא את הטיעון המתבקש שעל אף שלא תמיד אני יודעת בדיוק מי אני (שזה כמובן דיון פילוסופי נפרד ובלתי-נגמר) הרי שסך החוויות שעברו עליי בשנותיי בירושלים, בהכרח שינו אותי ועם המטען הנוסף הזה אני נכנסת, שוב, בשערי בואכה תל-אביב. מודל משופר יש לקוות. מצד שני, אולי גם לאמונה יש סלידה עזה מלחות? אולי היא תזקוף את ראשה הגאה ותדאג לעדכן אותי חגיגית שאזור חיוג אחר דורש, בכל הכבוד, עבודה והרבה?

אשרי המאמין. עאלק. אמונה אה? איזה מן קיום היא מנהלת לה, והאם הוא מתקיים כוח האנרציה? גם ללא כל מודעות ועבודה עצמית? כן, היא מלווה אותי לאן שלא אלך. אבל בתוך אוסף של ריטואלים שואבים שאפשר לכנותם בפשטות "החיים" אני קצת חוששת לה. אולי אני צריכה למצוא גם לה איזה ארגז, לעטוף היטב ולשים מדבקה מעל. 'שביר'. לתת לה מקום של כבוד במשאית של 'מוטי הובלות' ולמצוא לה בית מוכר אבל מתחדש בפנים.

_________________________________________________________________________________

מתוך הבלוג של נטע לוסטיג מהאתר 'צו פיוס'.

 



תגיות המאמר: צו פיוס


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת צו פיוס

מאת: צו פיוסחברה ומדינה - כללי16/04/121244 צפיות
כנגד ארבעת הבנים הישראלים דיברה תורה חכם, מה הוא אומר – "מה העדות החוקים והמשפטים, אשר ציווה אלוקינו אתכם": הוא המתחזק צמא הידע. הוא חוקר ודורש לדעת כל תג יהודי. הוא לא מבקר בלי הרף על "תורה ועבודה", תוך הבאת ציטטות בלתי נגמרות..

מאת: צו פיוסחברה ומדינה - כללי23/02/121345 צפיות
אז אחרי ההצעה, ההתרגשות, האירוסין, והזמן שלקח לי לעכל את זה שאני מתחתנת, הגיעה גם השאלה החשובה והגדולה: איפה נגור?

מאת: צו פיוסדתות17/01/127809 צפיות
התמונה של עת הרצון בשעת נעילת שערי שמיים הייתה נפלאה. עם ישראל על נשיו וילדיו עומדים זקופים בבגדים לבנים כשעיניהם חתומות בקרקע אך לבם פונה כלפי שמיא בתחינה ובבקשה למחילה וכפרה. עם קול תרועת השופר בצאת הצום, הלכה התמונה והתרוקנה והשאירה את היכל הקודש יתום מאנשים שחזרו לשגרת חייהם לפחות עד החג הבא.

מאת: צו פיוסצדק חברתי21/12/111531 צפיות
כשאני באה לכתוב על חיינו כחרדים אני רוצה לעשות סדר בדברים למי שלא ממש מכיר ולא יודע להבדיל בין הסוגים השונים שבין חובשי הכיפות. לחלוני המתבונן מן הצד כולם נראים פחות או יותר אותו הדבר, הוא יכול להצביע על הבדלים קלים ותו לא. אבל לחרדי ההבדלים האלו הם תהומיים, כמעט כמו חילוני-חרדי. אז בואו נעשה סדר בדברים:

מאת: צו פיוסדתות15/12/117649 צפיות
בישראל 2011 תלמידים אתיופים לא נכנסים לכיתות לימוד בבתי ספר. ולא חלילה בפריפריה, שמה תנוח דעתנו על משכבה ונקבל חצי נחמה... ”כי זה קרה בפריפריה, זה מערב פרוע שמה הם תקועים במאה ה-19 לא פלא. מזל שבעירנו הנאורה לעולם לא יקרה דבר שכזה.”

מאת: צו פיוסדתות30/11/113226 צפיות
אלול הוא חודש המכונה במסורת היהודית "חודש הרחמים והסליחות", מכיוון שהוא מקדים את ראש השנה ויום כיפור. הביטוי הכי נפוץ בחודש זה הוא "שנה טובה", ביטוי העולה בכל מפגש משפחתי, חברתי, בשיחות עם חברות האינטרנט והסלולאר שנזכרות גם הם לעשות את השנה ליותר טובה ומציעות לך דילים "משתלמים במיוחד", קבלת אסמסים מהקאנטרי שלך המברך אותך לשנה טובה ולא שוכח לצרף הודעת תזכורת "המנוי שלך נגמר בעוד... תגיע לחדשו",

מאת: צו פיוסדת ומדינה09/11/111395 צפיות
הגיעה השעה להוציא את היהדות משליטת החרדים. כאשר היהדות נשלטת על ידי חרדים אלו שלא אוהבים אותם חשים עצמם פטורים מערכי היהדות. וממש לא בצדק. הערבות ההדדית לדוגמה.

מאמרים נוספים בנושא דת ומדינה

מאת: אמורדת ומדינה20/07/231902 צפיות
בבחירת מתנות לראש השנה, חשוב להתייחס לפריטים הנושאים משמעות ומחזיקים בקשר לנושאים של החג. רעיון מתנה משמעותי לראש השנה הוא חתיכת יודאיקה. זה יכול לכלול פריטים כמו חנוכייה מעוצבת להפליא

מאת: נועם קוריס משרד עורכי דיןדת ומדינה09/02/171941 צפיות
כבוד הבריות בפרשנות הרמ"א / עו"ד נועם קוריס

מאת: ברסלב מאירדת ומדינה30/12/161657 צפיות
מדוע נקבע חג רק לנס חנוכה, ולא לנס של הניצחון על גוליית? במה שונה נס חנוכה מניסים אחרים שנעשו לעם ישראל? למה דווקא עבורו קבעו חג? על האור שיורד לעולם דווקא בימי החנוכה!! נסים רבים ארעו לעם ישראל בתולדותיו. על חלקם אנו יכולים לקרוא בתנ"ך. בכל זאת, מעניין שעל רוב הניסים לא נקבע שום חג לזכר הנס!!

מאת: ברסלב מאירדת ומדינה18/07/162325 צפיות
כמה סכנות יש היום בדרכים, תאונות דרכים, תקלות ברכב, מחסלים, טעויות אנוש כמה נוסעים וכמה לא חוזרים לבית? מה עושים כדי ךהשמר ולהתברך בדרך ולחזרה לשלום ? לחסידי ברסלב יש תפילה ודבר תורה לומר לכם לפני שאתם יוצאים לדרך !

מאת: ברסלב מאירדת ומדינה15/06/162387 צפיות
נר מצוה ותורה אור. וקרמיז לן קרא שבקיום המצוות יש לעשותם בבחי' "בהעלותך", דהיינו באש ובהתלהבות (שקורים ברע"ן בלע"ז), והוא יסוד החסידות ועיקר שבח ומעלת עבודת ה' ועשיית רצונו יתברך, כשהדבר נעשה מתוך שלהבת י"ה וברע"ן, באש ההתלהבות והחשק) הוא יסוד גדול בחסידות ובברסלב בפרט...

מאת: ברסלב מאירדת ומדינה07/06/162017 צפיות
תגידו הכל בסדר אצלכם ? כשיש סדר, וכל דבר יש לו מקום וכל דבר נמצא במקומו – הכל יפה והכל עובד ופועל כראוי. אבל כשאין סדר, כשאין לחפצים מקום מוגדר, ואפילו יש להם מקום, אבל לא שמים אותם על מקומם, (והאי סדר בלאגן בלעז חוגג, והבילבול שולט, ודברים חשובים הולכים לאיבוד, ודברים לא זמינים בעת שצריכים אותם. והסדר – הוא אחד מרזי ההצלחה, כי הסדר הוא - בחינת יישוב הדעת, והיפך הסדר – הוא חגיגת החוסר יישוב הדעת. אז איך זוכים שהכל יהיה בסדר ??

מאת: אבי דוידידת ומדינה16/11/152470 צפיות
כיום, בית המשפט מתייחס למספר גורמים בעל ההחלטה לגבי משמורת ילדים: ראשית, אם הילד הנו בר דעת, שואלים אותו לגבי רצונו הפרטי, כאשר ככל שהילד גדול יותר - כך ניתן משקל רב יותר לרצונו. שנית, בית המשפט מבקש לבדוק את מידת הבגרות הנפשית של הילד, והאם היא תואמת את בני גילו. שלישית, בית המשפט ייטה שלא לשבור את רצונו של הילד, אם הוא הובהר והוסבר במידה המספקת.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica