חפש מאמרים:
שלום אורח
05.07.2025
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

שומנים וחטיפים- מומלץ או ממש לא? ואם כן- איזה וכמה?

מאת: הדס בסקינדדיאטה ותזונה17/12/20091073 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

למרות השם הרע שיצא לשומנים עקב השפעתם על המשקל, על רמת הכולסטרול בדם ועל מחלות אחרות, הם מרכיב חיוני במזון והגוף אינו יכול להתקיים בלעדיהם. השומנים מביאים עמם לגוף ויטמינים חיוניים כמו A, D, E ו-K, וכמו כן גם חומצות שומניות חשובות שלא את כולן הגוף מסוגל לייצר בעצמו.

אז בואו נעשה סדר, מבדילים בין שני סוגי שומנים במזון, שומנים מהחי לעומת שומנים מהצומח. השומנים חיוניים לתפקודן התקין של מערכות שונות בגוף, הם מסייעים לגדילה ושומרים על העור. מאחר שהשומנים מתעכלים לאט הם נותנים הרגשת שובע לתקופה ארוכה יחסית. השומן מרפד ותומך באיברים שונים ומשמש חומר מבודד מחום וקור.

חשוב להפריד בין שומן מומלץ כמו: אבוקדו, זיתים, טחינה, אגוזים, שמן זית וכו' לבין שומן פחות מומלץ על בסיס מרגרינה כמו: בורקס, ג'חנון, מלוואח, מאפים ובצקים, חטיפים וכן מזון מטוגן שהגוף אינו יודע לפרק.

לצורך המחשה ניתן לערוך ניסוי קטן בבית ועם הילדים ע"י מישוש מזון המכיל שומן כמו חטיפים שונים. תוכלו לראות בקלות את  כתמי השומן על הידיים ועדיף אפילו לנגב על בגד שאפשר ללכלך (יורד בכביסה). זוהי חוייה אמיתית ומוחשית למה שקורה בגוף.

רוב החטיפים עשירים מאוד בשומנים, אך חשוב להכיר את הלוזר הגדול של הקטגוריה- החטיף שיצא במקום האחרון בכמות השומן שהוא מכיל-הבייגלה.

מתוך השומנים חשוב לדעת מהי כמות השומנים הרוויים- שומנים שאינם בריאים ובכמות גדולה מידי מזיקים לגוף, גורמים לעלייה בכולסטרול ומהווים גורם סיכון להתפתחות טרשת עורקים. כדאי לצמצם את צריכתם כמה שניתן ולבחור בחטיפים שמכילים כמות מעטה ביותר של שומנים רוויים. בכל מקרה  להשתדל ולהקפיד על אריזות קטנות של חטיפים.

בעיקר בעונת החורף בה התקררות מזג האוויר גורמת לשינויים בתאבון וחיפוש אחר מזון עתיר שומן וקלוריות מומלץ לשלב שומן בריא בארוחת הבוקר והערב למשל: כריך עם אבוקדו או טחינה או סלט ירקות עם שמן זית.

המלצתינו: רצוי לכוון את הילדים למזונות הרצויים על ידי שימוש במילים "מומלץ" ו "לא מומלץ" או "פחות מומלץ" ולהמעיט במילים כמו "אסור". כמובן חשוב להסביר מדוע המאכל מומלץ או לא.

הורים- ההכוונה שלכם חשובה לילדים בכל גיל.

כתבה הדס בסקינד, תזונאית בצוות נקודת זינוק.

נקודת זינוק- התוכנית המובילה בישראל לשינוי אורח חיים והרזיה לילדים.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

הדס בסקינד היא דיאטנית בכירה בצוות נקודת זינוק- התוכנית המקיפה בישראל לשינוי והטמעת אורח חיים בריא והרזיה לילדים.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת הדס בסקינד

מאת: הדס בסקינדדיאטה ותזונה17/12/091821 צפיות
כל הירקות והפירות הצבעוניים תורמים לשמירה על חוסן הגוף ועל הגנתו מפני מחלות, אולם ניתן לזהות ולייחס לכל צבע "התמחות" מיוחדת

מאת: הדס בסקינדדיאטה ותזונה17/12/091311 צפיות
ארוחת הבוקר שוברת את צום הלילה בזמן השינה הגוף במנוחה, הגוף נמצא בצום, הנקרא "צום הלילה" [מכאן מקור המילה באנגלית break (the) fast= breakfast]. חילוף החומרים בגוף איטי. הגוף מנצל את מאגרי המזון, הנוזלים והאנרגיה מהיום הקודם. מאגרי הסוכר והאנרגיה בגוף מתרוקנים. הגוף נחלש וזקוק למזון המספק אנרגיה על מנת לחזור לתפקוד מלא ומכאן חשיבות ארוחת הבוקר...

מאמרים נוספים בנושא דיאטה ותזונה

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה20/06/2586 צפיות
בעולם המודרני, שבו הרפואה הקונבנציונלית מתמקדת לרוב בטיפול בסימפטומים, יותר ויותר אנשים פונים לגישות טבעיות ומונעות כדי לשפר את איכות חייהם. אחד מהשמות הבולטים בתחום הרפואה הנטורופתית בישראל הוא קובי עזרא – מומחה בעל שם עם ניסיון רב שנים בטיפול באמצעות תזונה, תוספים וצמחי מרפא. קובי עזרא – מומחה לרפואה נטורופתית: הדרך הטבעית לבריאות מיטבית...

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה06/03/201791 צפיות
קובי עזרא ויטמין D כנגד זיהומים - ויטמינים. לאחר התפרצויות שפעת H1N1 בשנת 2009, המליצו בחום על כל עובדי הבריאות והחולים להיבדק ולטפל במחסור בוויטמין D כדי למנוע החמרה של דלקות בדרכי הנשימה. ויטמין D מפחית גם את ייצור הציטוקינים הפרו-דלקתיים, מה שעלול להפחית את הסיכון לסערת ציטוקין בזיהום H1N1.48

מאת: מאיה אהרונוביץדיאטה ותזונה27/10/192248 צפיות
טיפים מסדנת תזונה- כיצד להקפיד על תזונה בריאה בשעות העבודה

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה08/08/181931 צפיות
שורש מאקה הוא שורש מופלא הגדל בהרי האנדים. הוא מכיל את כל אבות המזון ומוגדר כמזון על. מחקרים מראים על סגולות רבות שיש לשורש בתחומים שונים. כיצד מאקה יכול לעזור לכם ולמה כדאי לכם לצרוך אותו.

מאת: דודישדיאטה ותזונה16/03/181540 צפיות
כיום כולנו יודעים שעודף משקל הוא לא בריא. אורח החיים העכשווי הביא לנו את שומן הטראנס, העבודות הסטאטיות וחוסר התזוזה שלנו לאורך היום

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה22/01/1812505 צפיות
מגנזיום הוא מינרל חשוב לתפקוד תקין של גוף האדם, מבדקים בישראל מצאו שהישראלים סובלים מחוסר חמור במגנזיום בערבות הרגלי השתייה בישראל. כיצד מגנזיום משפיע על הגוף והאם כדאי לי לצרוך אותו?

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה22/01/181814 צפיות
תבלין הכורכום הפופולרי משמש את התרבות ההודית כבר אלפי שנים בטיפול בבעיות בריאותיות שונות. מחקרים אחרונים על תבלין הכורכום השאירו את המומחים פעורי פה לנוכח היכולות האנטי דלקתיות שבחומר הפעיל בתבלין הכורכום - הכורכומין. כיצד הכורכומיו עובד וכיצד הוא יכול לסייע לטיפול בבעיות רפואיות שונות.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica