חפש מאמרים:
שלום אורח
30.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

אבולוציה של מתכון לפיצה

מאת: רונן צורבישול ואפיה24/03/20101222 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

אין ספק שכיום הפיצה היא המאכל הפופולארי ביותר בעולם.
אין עיר או עיירה ברחבי העולם שלא תוכלו למצוא בה מסעדות קטנות שמתמחות בהכנת המאפה האיטלקי הטעים והמשביע - הפיצה, כבשה את העולם!  כל מסעדה תטען כי בבעלות מתכון לפיצה המושלמת

אבל קודם כל -  איך הכל התחיל?  או ההיסטוריה של מתכון לפיצה...

קשה לשים את האצבע על המועד המדוייק שבו המוצא לראשונה אותו מתכון לפיצה אבל יש לא מעט השערות לגבי האופן שבו התפתחה הפיצה ונעשתה למאכל הלאומי של איטליה, ומאוחר יותר של העולם.
אחת ההשערות גורסת שהאיטלקים הושפעו מהפיתה שהיתה נפוצה מאוד בעולם ערבי, אבל כמו איטלקים טובים הם החליטו לשדרג מעט את המנה ויצרו מתכון לפיצה מיוחדת – פיתה חמה שעלייה רוטב עגבניות ומעט גבינה.
סברה אחרת גורסת שהפיצה היא בכלל מאפה שליווה את התרבות האיטלקית (או אולי רומאית) מימים ימימה ושעוד בתקופת האימפריה ניזונו פשוטי העם מפיצה חמה וריחנית.

על כל פנים, יש לא מעט עדויות על כך שבעולם העתיק היו ויריאציות שונות של מאפים שטוחים מצופים בכל טוב אולם כנראה שאלו שמיסדו את הרעיון לכדי מנה מנצחת היו האיטלקים שטרחו והכינו מתכון לפיצה מנצחת.
הדבר קרה בשלהי המאה השמונה עשרה בעיירה הענייה למדיי נאפולי שבדרום איטליה, מלך איטליה ורעיתו היפה הגיעו לביקור בעיר המחוז וכמחווה פטריוטית הגיש להם אופה הפיצות המקומי פיצה שצבעה כצבעי דגל הלאום האיטלקי.
רוטב עגבניות אדום, גבינת מוצרלה לבנה, וריחן (בזיליקום או פסטו) ירוק.
שמה של המלכה היה מרגריטה ועל שמה קרויות הפיצות הבסיסיות עד עצם היום הזה.

דרך אגב, הפיצריה הקטנה בנאפולי שבה נאפתה לראשונה "פיצה מרגריטה" פועלת, בהצלחה לא מבוטלת, עד עצם היום הזה.
ובעולם שבו מסעדות נסגרות ונפתחות חדשות לבקרים צריך להוריד את הכובע בפני מוסד אוכל שפועל שלוש מאות שנה ברציפות ומכין בכל יום אלפי מאפים על פי אותו מתכון לפיצה שפיתח.

ואיך נעשתה הפיצה למאכל בין לאומי?
במאה התשע עשרה החל גל ההגירה הגדול מאיטליה לארצות הברית של אמריקה.
מליוני איטלקים עניים מילאו את ספינות המסע כשבליבם תקווה לעתיד טוב יותר ובאמתחתם צרור בגדים ומתכון לפיצה איטלקית טעימה.
עד מהרה קנה לו המאכל האיטלקי מעריצים רבים בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות והפיצה נעשתה לחלק בלתי נפרד מההוי האמריקאי.

 



תגיות המאמר: מתכון לפיצה


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

רונן צור - מקדם אתרים להצלחה

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת רונן צור

מאת: רונן צורשוק ההון10/12/131194 צפיות
על זהב ניתן להגיד דברים רבים – הוא פופולארי, נוצץ ויוקרתי וכמובן, יקר באופן מובהק מחומרים אחרים. אם כך הדבר, מדוע שלא להשתמש בזהב הישן וחסר השימוש שבידיכם ולהפיק ממנו תועלת מרובה? מכירת זהב ישן יכולה להשתלם מאוד מבחינה כלכלית ולהלן אפשרויות קצירת הרווחים.

מאת: רונן צורניקיון27/06/131034 צפיות
כיצד מזהים חברות ניקיון מקצועיות ואיכותיות? כל התשובות בשורות הקצרות שלפניכם.

מאת: רונן צורעיצוב מוצר16/05/131912 צפיות
עיצוב מוצר מוצלח מעצים את חוויית המשתמש, תורם ליצירת הקונספט הנדרש אותו מעוניינים ליצור מנהלי החברה ומפתחי המוצר ובסופו של דבר משרת את הפונקציונאליות שלו.

מאת: רונן צורספורט וכושר גופני - כללי25/04/131148 צפיות
כל אחד ואחת מאיתנו חייב לשמור על אורח חיים בריא על מנת שלא לפגוע בגופו, להימנע ממחלות ולתת לו לממש את הפוטנציאל שלו לזמן ארוך. כיצד עושים זאת בצורה נכונה? המשיכו לקרוא ומייד תגלו.

מאת: רונן צורבריאות השן25/04/131566 צפיות
אם גם אתם שייכים לקבוצת "הבלתי מחייכים" יש לנו בשורות נפלאות עבורכם. כיום קיימים אינספור טיפולי הלבנת שיניים יעילים שבסופם תוכלו לשוב ולחייך בפה מלא ובוהק.

מאת: רונן צוריוגה10/03/132002 צפיות
כאשר מדברים על שיעורי יוגה, תל אביב אשר ידועה בהיפך הגמור שלה מאורח חיים רגוע ושליו, מציעה לכם מגוון רחב של קליניקות ומדריכים שיאפשרו לכם לחוות תחושות שטרם הכרתם.

מאת: רונן צורייעוץ עסקי27/02/131114 צפיות
בין אם בידכם עסק קיים או שהינכם מעוניינים להקים עסק במו ידיכם, כדאי מאוד לו תיוועצו באיש מקצוע מתאים אשר יעניק לכם ייעוץ עסקי מקיף. ביחד תבנו תכנית פעולה כוללת אשר תעזור לכם לנצל את מלוא הפוטנציאל העסקי שלכם.

מאמרים נוספים בנושא בישול ואפיה

מאת: אבי דוידיבישול ואפיה12/11/183898 צפיות
חולמים להגיש ארוחה ביתית ברמה של מסעדה אך אנכם יודעים לבשל? עם שירותי שף עד הבית תוכלו להגיש לאורחים שלכם ארוחה מדהימה מבלי לבלות אפילו שעה אחת במטבח.

מאת: SEOMANבישול ואפיה28/04/183274 צפיות
מהו בית בד וכיצד ניתן לדעת האם בית הבד מייצר את שמני הזית בצורה טובה, בריאה ואיכותית? כל מה שרציתם לדעת על תהליך הכנת שמן הזית בבתי הבד השונים ועל סגולותיו של שמן הזית בהוספתו בבישול.

מאת: דודישבישול ואפיה20/03/174499 צפיות
את המיתוס הגורס שעל מנת להכין פסטה טובה באמת צריך להיות נצר למשפחה איטלקית באתי לנפץ, למרות שאני האמנתי בו בכל ליבי במשך תקופה ארוכה מאוד.

מאת: דודישבישול ואפיה16/03/164071 צפיות
ידע זה כוח, וידע יאפשר לכם באמת להיות טבעונים. ללא הידע אתם עלולים להישבר מהר מאוד ולהרגיש אין לכם מה לאכול או אף לסבול מחסכים תזונתיים שממש אין סיבה שיהיו לכם

מאת: עידן שלומןבישול ואפיה21/10/152654 צפיות
העולם הקולינרי בישראל הופך להרבה יותר מקצועי ואיכותי כאשר בבתים ישראלים רבים כבר לא מסתפקים בסטים בסיסיים של כלי בישול, אפייה והגשה שלהם, אלא בציוד מודרני מעוצב שמוסיף לחוויה עצמה.

מאת: ענת אמרבישול ואפיה17/09/151999 צפיות
אנחנו מבינים ויודעים כמה קשה לתמרן בין זמן המשפחה, לעבודה לבין כל מה שמסיבת יום הולדת דורשת. אנחנו גם יודעים שאת רוצה מסיבה יפה, שילדך יהנה ממנה ותוכלו להיזכר בה בתמונות גם עוד שנים ארוכות.

מאת: ירון כהןבישול ואפיה29/12/142168 צפיות
אם אתם מוכשרים באפיה ורוצים להעשיר את המטבח שלכם במאפים נפלאים ללא גלוטן תמצאו באתר המאפים של תמר מגוון מתכונים ללא גלוטן למאכלים פשוט נפלאים. תוכלו למצוא באתר של המאפיה של תמר מגוון מתכונים אנינים ומעולים שכולם מתכונים ללא גלוטן ביניהם תמצאו מאפים מתוקים ללא גלוטן, מאפים מלוחים ללא גלוטן, עוגיות ללא גלוטן ועוגות ללא גלוטן. לקבל באתר ידע נרחב תמר עברה מסלול לימודים מכובד בקונדיטוריה והיא חולקת את הידע הנפלא הזה באתר.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica