חפש מאמרים:
שלום אורח
14.09.2025
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מתכוני חוות הבריאות - מתכוני דיאט, דיאטה בריאה - קובי עזרא

מאת: יעקב קובי עזראתזונה20/06/20101715 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

מתכוני חוות הבריאות - מתכוני דיאט, דיאטה בריאה

 

ירקות מבושלים:

ירקות מבושלים רצוי לבשל או לאדות כך נשמור על איכותם מבחינתם ערכם התזונתי. 1 ק"ג של ירקות מספיק לרוב לארבע עד חמש מנות.

יש לבחור בירקות העונה, ניתן לאחסן ולשמור אותם בשקיות ניילון פשוטות בתא המקפיא. כדי להפיק את מרב הטעם הטוב של הירקות המבושלים יש לנהוג באופן הבא: יש לאדות את הירקות כלומר להשתמש בכמות נוזלים קטנה מאוד, להרתיח מהר ולאחר מכן לבשל על אש נמוכה כשהסיר מכוסה וזאת בכדי למנוע את שחרור הנוזלים (אדים) הנוצרים בו. יש לבשל את הירקות עד שהם רכים.

בצל מטוגן:

בכדי לחסוך עבודה וגם בכדי להפחית את כמות השומן, רצוי להכין בצל מטוגן מראש. את הבצל יש לקצוץ ומטגנים בשמן חם ורצוי להשתמש במחבט טפלון או קרמי בכדי למנוע את השימוש בכמות גבוהה של שמן, לשם כך מספיקים שלוש כפות שמן זית לחמש בצלים גדולים. כשהבצל מושחם דיו, אפשר לסנן אותו מעודפי השמן המיותרים לאחסן בכלי מתאים ולשמר בתא הקפאה.

שעועית ירוקה ושעועית צהובה:

שעועית (קפואה או טרייה) שמים בסיר יחד עם בצל מטוגן מוסיפים מספר כוסות מים ומאדים באש קטנה בסיר מכוסה עד שהשעועית מתרככת. מתבלים במעט פלפל שחור ואורגנו.

אפשר להוסיף בזמן הבישול חתיכות עגבניות או רסק עגבניות לפי הטעם.

תערובת ירקות (גיבצ')

בצל חתוך לפרוסות חצילים בלתי מקולפים חתוכים לקוביות גדולות, פלפל ירוק ו/או אדום חתוך לפרוסות, רסק עגבניות או עגבניות בשלות חתוכות לקוביות גדולות ומעט שמן זית.

מטגנים את הבצל במעט שמן זית ואחרי הטיגון מסננים את השמן המיותר. לבצל מוסיפים את יתר הירקות ומים לפי הצורך.

מבשלים על אש קטנה בסיר מכוסה עד שכל הירקות מתרככים מתבלים בשום קצוץ, באורגנו ותימין וממתיק לפי הטעם.

לפי הצורך מוסיפים בזמן הבישול מעט מים או רסק עגבניות מהול במים.

חצילים בעגבניות

חציל אחד גדול בלתי מקולף חתוך לקוביות גדולות, שתי עגבניות בשלות חתוכות לקוביות או קופסא קטנה של רסק עגבניות, שום קצוץ ובצל מטוגן.

מאדים יחד את החצילים עם הבצל המטוגן והשום, אחרי כ-10 דקות מוסיפים את העגבניות או את רסק העגבניות המהול במים ומבשלים על אש קטנה עד שכל הירקות רכים, מתבלים כמעט במעט ממתיק מלאכותי.

לצ'ו

פרוסות בצל, פרוסות פלפל ירוק ו/או אדום, עגבניות חתוכות לקוביות גדולות, מטגנים את הבצל במעט שמן עד שיצהיב. אם יש צורך מסננים את השמן המיותר. מוסיפים את פרוסות הפלפל ומאדים בסיר מכוסה עד שהפלפל רך. מוסיפים את העגבניות ומוסיפים יחד עד שהעגבניות מבושלות דיים, ניתן לבשל בו דגים, קציצות, שעועית ירוקה וקישואים.

כרוב מאודה:

כרוב לבן, חתוך לאטריות דקות, מאדים יחד עם בצל מטוגן ומעט מים עד שהוא רך. לגיוון הטעם ניתן להוסיף במשך הבישול גרעיני קימל, מיץ לימון, ממתיק מלאכותי, תפוח עץ מרוסק או כמה כפות רסק תפוחי עץ ללא סוכר. רסק עגבניות בקופסא או עגבניות טריות מבושלות ומרוסקות.

באותו האופן ניתן להכין כרוב אדום. לכרוב אדום רצוי תמיד לתת טעם חמוץ מתוק.

גזר מאודה:

מקלפים וחותכים את הגזר ומביאים לרתיחה מהירה עם כמות קטנה של מים המספיקה כדי לכסות את תחתית הסיר. כשהגזר רותח מוסיפים שמן קנולה (1 כף שמן לק"ג גזר) ומאדים בסיר מכוסה על אש נמוכה.מדי פעם מנענעים את הסיר, כשהגזר מוכן מתבלים לפי הטעם בממתיק ובמלח.

מחית תרד

את התרד הרחוץ שמים בסיר בלי מים ובלי שומן. המים נצמדים לתרד מן השטיפה מספיקים לבישולו. את התרד מבשלים בסיר מכוסה באש גדולה עד שהעלים מצטמקים ומפרישים מים. אין צורך לבשל את התרד עד שהוא רך לגמרי, כי הוא עובר בישול נוסף. אין לפתוח את הסיר בזמן הבישול אלא מנענעים את הסירה המכוסה מפעם לפעם. אם מבשלים כמות גדולה של תרד, רצוי לבשל אותו במנות קטנות ולהשתמש במים שהופרשו מן המנה הראשונה כדי לבשל בהם את יתר המנות.

את התרד המבושל מסננים ומקררים. טוחנים במכונת בשר או מקצצים דק בסכין. את התרד המבושל אפשר לאחסן היטב במקפיא.

תרד אנגלי

את עלי התרד המבושלים מקצצים גס ומחממים יחד עם בצל מטוגן.

מנגולד:

מנגולד = זן מיוחד של סלק לבן. קוראים לעלים אלה גם בשם "סילק"

גבעולי "מנגולד"

מגבעולי המנגולד מורידים את הסיבים הגסים, רוחצים וחותכים לפרוסות בעובי של כ- 1 ס"מ. מבשלים במעט מאוד מים. את גבעולי המנגולד המבושלים אפשר להוסיף לירק מעורב, או להגישם עם מעט שמן ופטרוזיליה, כשהם קרים או חמים או להגישם קרים עם מיונית.

פלפל מאודה:

פלפל ירוק ו/או פלפל אדום, מעט שמן, את הפלפלים מנקים, רוחצים וחותכים אותם לרבעים או לפרוסות עבות. מאדים את הפלפל עם מעט שמן ומים. אפשר לטגן שום קצוץ  במעט שמן ולאדות בתערובת זו את הפלפלים.

פלפל ממולא בירקות – ל 10 פלפלים בינוניים

1 1/2 ירקות (ברוטו): בצל, שורש או גבעולי סלרי, גזר, כרישה, כרוב, כרובית, קישואים, שורש ועלים של פטרוזיליה, שום, 1 ביצה או 2 חלבוני ביצה, 1/2 1 כוס גבינה צהובה, חצי גבינה שמנה מגורדת או גבינת כנען מפוררת, מעט שמן.

את הירקות מרסקים בפומפייה גסה או חתוכים לקוביות קטנות. מאדים את הירקות כמעט שמן ללא תוספת מים עד שהם רכים ומקררים. לירקות מוסיפים את הביצה ואת הגבינה המרוסקת ובתערובת זו ממלאים את הפלפלים.

את הפלפלים הממולאים שמים בתבנית משומנת, מורחים אותה במעט שמן ואופים בתנור.

יעקב עזרא הינו מרצה במכון מור (לאוסטאופורוזיס) ובבית הספר להסמכות מאמנים - באוניברסיטת ת"א (אימונים לפיתוח הגוף ותזונה). לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140 www.HealthNFit.org   www.DietMe.co.il   www.2all.co.il/Web/Sites/diet-kobi 

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

קובי עזרא, מומחה לרפואה נטורופטית, תזונאי ומאמן כושר. מר יעקב עזרא הינו מרצה במכון מור (לאוסטאופורוזיס) ובבית הספר להסמכות מאמנים של וינגייט - באוניברסיטת ת"א (אימונים לפיתוח הגוף ותזונה).

כתב את הספרים:
1. אבן הפינה בתחום פיתוח הגוף.
2. ספורטולוגיה - המדריך לספורטאי.
3. סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאות!

בעל קליניקה לרפואה נטורופטית ונותן שרותים:
* טיפול במחלות שונות (כולסטרול, מחלות לב, סוכרת ועוז...).
* דיאטה מהירה דיאטות הרזייה ועיצוב הגוף.
* פיתוח גוף עיצוב וחיטוב הגוף.
לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140
* מנהל האתר: ארגון הבריאות והכושר.
ארגון הבריאות והכושר הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת יעקב קובי עזרא

מאת: יעקב קובי עזראתזונה29/08/25180 צפיות
נעים עסאקלה - מסיפור אישי להשראה לאומית: המסע המרשים עם קובי עזרא לפסגת פיתוח הגוף 💪

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה16/08/25312 צפיות
קובי עזרא: הגורו שמשנה חיים - תזונה, חיטוב והצלחות מטופלים, קובי עזרא (יעקב עזרא) הוא שם שכבש את עולם התזונה, הדיאטה וחיטוב הגוף בישראל. עם ניסיון של למעלה מ-25 שנה, שיטתו הייחודית, Diet2All, הפכה לאבן דרך עבור אלפי מטופלים המבקשים להשיג גוף חטוב, אנרגיה גבוהה ובריאות מיטבית - בלי רעב או סבל.

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה20/06/25610 צפיות
בעולם המודרני, שבו הרפואה הקונבנציונלית מתמקדת לרוב בטיפול בסימפטומים, יותר ויותר אנשים פונים לגישות טבעיות ומונעות כדי לשפר את איכות חייהם. אחד מהשמות הבולטים בתחום הרפואה הנטורופתית בישראל הוא קובי עזרא – מומחה בעל שם עם ניסיון רב שנים בטיפול באמצעות תזונה, תוספים וצמחי מרפא. קובי עזרא – מומחה לרפואה נטורופתית: הדרך הטבעית לבריאות מיטבית...

מאת: יעקב קובי עזראהשמנת יתר03/04/25827 צפיות
אין דבר קשה ומייסר יותר מאשר להסתכל במראה ולא לאהוב את מה שאתה רואה. הגוף שאתה נושא איתך כל יום - האם הוא הגוף שאתה באמת רוצה? האם הוא משדר את החיוניות, העוצמה והביטחון שאתה חולם עליהם?

מאת: יעקב קובי עזראפיתוח שרירים 19/02/25962 צפיות
שלום לכם, קוראי יקרים. אני קובי עזרא, מומחה לרפואה נטורופטית ומכשיר מאמני כושר עם מעל 20 שנות ניסיון בתחום הבריאות והכושר. לאורך השנים, נתקלתי פעמים רבות בשאלות על תזונה נכונה לבניית שרירים ועל התסמינים הפיזיים והנפשיים המצביעים על חוסרים תזונתיים. במאמר זה אנסה לשלב את שני התחומים הללו כדי להאיר אור על הנושא באופן ברור וממוקד.

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה06/03/201861 צפיות
קובי עזרא ויטמין D כנגד זיהומים - ויטמינים. לאחר התפרצויות שפעת H1N1 בשנת 2009, המליצו בחום על כל עובדי הבריאות והחולים להיבדק ולטפל במחסור בוויטמין D כדי למנוע החמרה של דלקות בדרכי הנשימה. ויטמין D מפחית גם את ייצור הציטוקינים הפרו-דלקתיים, מה שעלול להפחית את הסיכון לסערת ציטוקין בזיהום H1N1.48

מאת: יעקב קובי עזראבריאות ילדים15/09/191808 צפיות
גדילה לגובה וצמיחה במימדי הגוף - קובי עזרא. ראשית יש להבין שלוחית הגדילה ממוקמת בין האפיפיזה והמטפיזה ומורכבת משלושה אזורים (אזור מנוחה, ריבוי והיפרטרופי).

מאמרים נוספים בנושא תזונה

מאת: יעקב קובי עזראתזונה29/08/25180 צפיות
נעים עסאקלה - מסיפור אישי להשראה לאומית: המסע המרשים עם קובי עזרא לפסגת פיתוח הגוף 💪

מאת: אבי דוידיתזונה12/12/187922 צפיות
הדיאטה הכי מהירה שיש עם ארוחות מוכנות שמרחיקות אתכם מהמטבח ומצמצמות את החשיפה לפיתויים.

מאת: עופר שלותזונה13/07/188018 צפיות
טיפול טבעי כעזרה ראשונה במצבים בריאותיים שונים

מאת: דודישתזונה23/05/173518 צפיות
הצלחתם להרים את עצמכם מהספה, להיכנס לכושר ואפילו להיכנס לשגרה של אימונים. אתם יודעים שאתם חוזרים מהעבודה, מחליפים בגדים ויוצאים לריצה או לשחייה או לחדר כושר או עם מאמן כושר אישי בבית שלכם ועושים שוב ושוב את אותן פעולות שגיליתם כי הן תורמות לכם.

מאת: רונןתזונה14/03/173763 צפיות
הברזל חשוב מאוד לגוף וצריכים אותו במיוחד טבעונים שלא מקבלים אותו מהחי, ספורטאים שצריכים שהרמה שלו שלא תרד וגם נשים בהריון שעלולות לאבד ברזל. חוסר בברזל עלול לגרום לבעיות שונות

מאת: gilad edelsteinתזונה13/08/144230 צפיות
הרזיה היא אחד מהנושאים האלו שכולם מדברים עליהם כל הזמן. זה נראה כאילו לא ניתן ללכת לשום מקום בלי לראות או לשמוע איזה מסר לגבי הרזיה. סיפורים על הסכנות של אי ירידה במשקל מופיעים באופן קבוע בחדשות הלילה. קנייוני קמעונות והאינטרנט מלאים בשלל מוצרי הרזיה. מדברים על הרזיה במרכזים רפואיים ובבתי ספר ואפילו בעבודה. אם אתם מנסים לרדת במשקל הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להתחיל.

מאת: אמיר פטיטותזונה14/07/144162 צפיות
במקרה שאתה מעונין לרכוש ידע מאנשים שמצליחים במהלך החיים ועושים תוצאות בתחום הספורט חשוב לך ללמוד מה מה לאכול לפני אימון וגם מה מה לאכול אחרי אימון כי תזונה זה חלק מאוד חשוב.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica