חפש מאמרים:
שלום אורח
20.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

רשלנות רפואית | גרימת נזק ראייתי

מאת: lawtipרשלנות רפואית05/10/20111250 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

בהיותו נער, סבל שגיב רבות מכאבי ראש וסחרחורות ועל כן פנה לרופא המשפחה, שערך לו בדיקות שגרתיות. הבדיקות לא העלו ממצאים היכולים ליתן הסבר לכאבים, ועל אף שהתופעות הלכו וחזרו, שגיב לא נשלח על ידי הרופא לביצוע בדיקות מקיפות יותר. לאחר תקופה ארוכה, הופנה שגיב לקבלת ייעוץ נוירולוגי ובעקבותיו לבדיקות נוספות, בהן התגלה גידול בראשו.

כתוצאה מהגידול נפגעה ראייתו של שגיב, ונגרמו לו הפרעות נוספות.

אילו הייתי נשלח לביצוע הבדיקות מוקדם יותר, הפגיעות שאירעו לו היו נמנעות, טען שגיב, שכן הגידול היה מתגלה בשלב התפתחות ראשוני. לאור זאת, הגיש תביעת נזיקין כנגד הרופא בגין רשלנות רפואית.

עקרון יסוד הינו כי בכדי לבסס תביעה בגין רשלנות רפואית על המטופל להוכיח קודם כל כי הרופא חב לו חובת זהירות. באופן עקרוני, רופא חב חובת זהירות כלפי כל מטופל שלו, וחובה זו נקראת "חובת זהירות מושגית", אך בנוסף יש להוכיח כי גם במקרה הנתון, הרופא יכול וצריך היה לצפות את קיום הסיכון למטופל שלו, וחובה זו נקראת "חובת זהירות קונקרטית".

בית המשפט קבע, כי מאחר ושגיב התלונן תדיר על כאבי הראש והסחרחורות, והבדיקות השגרתיות לא העלו ממצאים שיכולים ליתן הסבר מספק לפשר כאביו, על רופא המשפחה הייתה מוטלת, בנוסף לחובת הזהירות המושגית, גם חובת זהירות קונקרטית כלפי שגיב.

כאשר נמצא כי רופא חב חובת זהירות קונקרטית למטופל, מוטלת עליו החובה לפעול בצורה סבירה. ניתן לבחון זאת על ידי השאלה – כיצד היה פועל רופא סביר במקומו באותן הנסיבות ? בית המשפט הכריע כי בידי רופא המשפחה היה מספיק מידע על מנת לקבוע כי לא די בבדיקות השגרתיות שנעשו לשגיב, והיה עליו לשלוח אותו לבדיקות נוספות על מנת לאתר את מקור הכאבים. ומשלא עשה זאת, הפר רופא המשפחה את חובת הזהירות שלו כלפי שגיב.

על מנת להשלים את התביעה בגין רשלנות רפואית יש להוכיח קיומו של קשר סיבתי בין התרשלותו של הרופא לבין הנזק שנגרם. כך, במקרה שלפנינו יש לבחון האם בדיקות נוספות בשלב מוקדם יותר היו מונעות, או לכל הפחות, מצמצמות את הנזק שנגרם לשגיב, שכן אם התשובה לכך שלילית, יוצא כי לא רשלנותו של הרופא היא שגרמה לנזק. באופן עקרוני על התובע הנטל להוכיח את שאלת הקשר הסיבתי, ומכיוון שזוהי שאלה תיאורטית, לעיתים קרובות קיים חוסר וודאות ההופך עמידה בנטל זה למשימה כמעט בלתי אפשרית.

אך ישנם מקרים בהם רשלנותו של הנתבע (המזיק) היא זו שפגמה ביכולתו של התובע להוכיח את הקשר הסיבתי בין הרשלנות לבין הנזק, ולמעשה היא זו שיצרה את חוסר הוודאות. אלו מצבים של "נזק ראייתי", שבהם נטל השכנוע בשאלת הקשר הסיבתי עובר לכתפיו של הנתבע. בית המשפט קבע כי במקרה שלפנינו רופא המשפחה התרשל בביצוע רישומי הבדיקות באופן שפגם בצורה משמעותית ביכולת של שגיב להוכיח התקיימותו של קשר סיבתי. לאור זאת, נטל ההוכחה עובר לכתפיו של הרופא, ועליו להוכיח כי לא התקיים קשר סיבתי בין התרשלותו לבין הפגיעות שנגרמו לשגיב. לבסוף קבע בית המשפט כי הרופא לא עמד בנטל ההוכחה, ועל כן התביעה בגין הרשלנות הרפואית נתקבלה ושגיב קיבל פיצוי בגין הנזקים שנגרמו לו.

אם גם אתם סבורים שנפגעתם עקב רשלנות רפואית אך חוששים כי תתקשו להוכיח כי קיים קשר בין התרשלות הרופא לבין הנזק שנגרם לכם, אנו ממליצים לכם לפנות לייעוץ משפטי עם עורך דין הבקיא בדיני הנזיקין.

אין לראות באמור מעלה כייעוץ משפטי ו/או כתחליף לעיון בפסק הדין - ע"א 11035/07.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

LawTip.co.il - הדרך למימוש זכויותיך מתחילה כאן !

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת lawtip

מאת: lawtipביטוח01/08/128924 צפיות
הן זהו סוד כי לצורכך סגירת עסקת הביטוח תהיה מוכנה חברת הביטוח לעשות עבורכם הרבה. אך מה קורה בעת פקודה ? האם תהיה מוכנה חברות הביטוח לעמוד לימינכם ולשלם לכם את כל תגמולי הביטוח ? לא בטוח. בכתבה הבא נסקור עבורכם את הפרטים שתאגידי הביטוח היו מעדיפים שלא נדבר עליהם.

מאת: lawtipרשלנות רפואית22/06/121288 צפיות
מקרה מהפסיקה של תביעת רשלנות רפואית אשר הוגשה בגין כשלים / מחדלים שהתקיימו בניתוח להקטנת חזה. היכנסו למאמר על מנת לקרוא את נסיבות המקרה ופסיקת בית המשפט באותו מקרה.

מאת: lawtipרשלנות רפואית15/04/121218 צפיות
רשלנות רפואית עורכי דין - מתי נפנה אליהם ? כיצד יוכלו לסייע לנו במימוש זכויותינו. על תחום משפטי זה ועל מידע חשוב בדרך אל מימוש זכויותיכם בשל טיפול רשלני, בכתבה הבאה.

מאת: lawtipנזיקין13/01/121180 צפיות
אם סבלת מנזק גוף או רכוש, הרי שלצורך מימוש זכויותיכם עליכם להיוועץ עם עורך דין נזיקין. על מנת לקבל מענה על השאלות הבאות: מי הוא עורך דין נזיקין ? על איזה תחום חולש ? ועוד... כנסו למאמר הבא.

מאת: lawtipרשלנות רפואית19/12/111232 צפיות
במהלך הלידה בריאותכן ובריאות ועוברכן תלוי בבדיקות וטיפולים שונים מצד הגורמים הרפואיים. למרבה הצער, מקרים רבים של רשלנות רפואית בהריון מתרחשים ביום יום, פעמים אף מבלי שנהיה מודע לכך. במאמר הבא אשר נערך עבורכם על ידי צוות פורטל LawTip נפרט על תביעות אלה ועל הדרך למימוש זכויות עקב נזקים שנגרמו במהלך ההריון והלידה. קריאה נעימה, ככל שניתן. בברכה, צוות LawTip.

מאת: lawtipרשלנות רפואית20/11/111204 צפיות
בפסק דין שניתן, נקבע כי בית החולים הפסיק בצורה רשלנית את הטיפול האנטיביוטי שניתן למטופלת, וחויב במתן פיצויים על הנזקים החמורים שנגרמו לה. רוצים לדעת מה היו הנסיבות שהובילו את בית המשפט לקבוע זאת ? כנסו למאמר המלא אודות פסק הדין. קריאה מהנה ופוריה.

מאת: lawtipרשלנות רפואית07/11/111121 צפיות
כל אדם בר דעת מבין כי הליך לידה אינו קל וכולל בתוכו סיכונים. עם זאת, פעמים רבות נגרמים נזקים במהלך הלידה, לאם ו/או לעובר, אשר מקורם לאו דווקא בסיכון שמתממש, אלא בהתנהלות הצוות הרפואי. במילים פשוטות - רשלנות רפואית. במקרה הבא, דן בית המשפט העליון בשאלת קיומה של רשלנות רפואית של רופא מיילד ובשאלת נטלי ההוכחה. כנסו לכתבה ושתפו בדעתכם. קריאה מהנה.

מאמרים נוספים בנושא רשלנות רפואית

מאת: עורך דין ירון מויאלרשלנות רפואית26/07/172221 צפיות
מערכת המשפט הישראלית מורכבת משלוש ערכאות: בית המשפט העליון, בתי המשפט המחוזיים ובתי משפט שלום. לצד אלו ישנן מספר ערכאות מקבילות: בית המשפט לעניינים מנהליים, בתי משפט למשפחה, בית משפט לתביעות קטנות, בית משפט לעניינים מקומיים ועוד. מורכבות מערכת המשפט ותחומי הסמכויות השונים של כל ערכאה מחייבת עורכי דין להתמקצע בתחומי משפט מסוימים, בכדי שיוכלו לספק ללקוחותיהם שירות מקצועי מתוך היכרות התחום באופן מעמיק על כל רבדיו.

מאת: שירה אלהרשלנות רפואית14/12/161704 צפיות
הדרך הנכונה להגיש תביעה ולדרוש פיצוי כספי בגין רשלנות רפואית בלידה היא לפנות למשרד עורכי דין עם ניסיון מעשי בטיפול בתביעות הקשורות לרשלנות רפואית בלידה... קרא עוד

מאת: עו"ד אסף אודיזרשלנות רפואית28/03/161736 צפיות
מה חשוב להכיר ולדעת כדי לבחור נכון עורך דין רשלנות רפואית? מעבר לניסיון, יש גורמים נוספים שצריך לקחת בחשבון.

מאת: עו"ד אסף אודיזרשלנות רפואית14/03/161751 צפיות
מהי רשלנות רפואית? מה הן הסיבות בגינן ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית כנגד הגוף הרפואי המטפל ומה הן תביעות הרשלנות הרפואית הנפוצות ביותר בישראל? כל מה שבאמת צריך לדעת על רשלנות רפואית בשורות שלפניכם.

מאת: שירה אלהרשלנות רפואית07/10/152771 צפיות
לא מעט מקרים של רשלנות רפואית חמורה הסתיימו במוות של המטופל. מיהו התובע בתביעת רשלנות רפואית במקרה כזה? על אילו נזקים ניתן לתבוע פיצויים? על כך במאמר שלפניכם.

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית21/07/152041 צפיות
חברת הביטוח והמוסד הרפואי מעוניינים לחתום על הסכם פשרה כאשר הם יודעים שהתביעה תתקבל בבית המשפט. האם כדאי לחתום על הסדר פשרה?

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית25/03/152027 צפיות
לא כל מקרה של רשלנות רפואית גורר פיצוי כספי. עם זאת, מעניין לבדוק כיצד נקבע גובה הפיצוי בתביעות רשלנות רפואית בלידה ומה עלול להשפיע עליו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica