חפש מאמרים:
שלום אורח
20.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

תאונות תלמידים במסגרת פעילות בית הספר ומחוצה לה- את מי תובעים?

מדינת ישראל מכח חובתה לשמור על בריאות העם, האצילה סמכויות על רשויות מקומיות (ערים, מועצות מקומיות, מועצות אזוריות) לפקח על פעילויות רשויות חינוך ומוסדות חינוך שונים, כגון: פעוטונים, גני ילדים, מעונות יום, בתי ספר וכמו כן חייבה אותם לבטח את הפעוטים והתלמידים בביטוח תאונות אישיות.
המבוטח הוא התלמיד, הפעוט בגן הילדים או במעון יום ואף הורה המלווה את התלמידים בפעילויות בהתנדבות, כגון: מלווה בטיול שנתי, הוצאת התלמידים לבית קולנוע ולכל מני פעילויות תרבות אחרות. יוצא איפוא כי לא רק תלמידים מבוטחים, אלא שבמקרים מסויימים מבוטחים אף הוריהם וזכאים הם לפיצויי מכח פוליסת ביטוח תלמידים.
חשוב לציין כי ביטוח תאונות תלמידים מבטח את התלמידים לא רק במקרים של תאונות במסגרת פעילות בית ספרית אלא מחוצה לה וללא קשר לפעילות בית ספרית. תאונות המתרחשות בשטחה של מדינת ישראל ומחוצה לה 24 שעות ביממה.
כמובן שלפוליסת הביטוח ישנם סייגים המחריגים תאונות שונות בגינם לא יראו את הנפגע כמי שזכאי לפיצוי ועל כן חשוב לפנות לעורך דין המומחה בתחום על מנת שיבחן את נסיבות קרות התאונה ויפנה באופן מקצועי אל חברת הביטוח למימוש זכויות הנפגע.
עד כה הוסברה רק אלטרנטיבה אחת של פיצוי. כאשר תלמיד נפצע ונגרמת לו פגיעה המותירה נכות צמיתה או זמנית ישנה אלטרנטיבה נוספת של תביעת פיצויים ויודגש כי אלטרנטיבה זו נוספת ובשום פנים ואופן אינה פוסלת את האלטרנטיבה הראשונה ולשם בחינת האלטרנטיבה השניה צריכים לבחון את נסיבות קרות התאונה, כלומר לבחון האם התאונה ארעה בעקבות רשלנות המוסד החינוכי במסגרתו ארעה התאונה לתלמיד.
לשם הבנת נושא זה יבוארו מספר דוגמאות להמחשה,כדלקמן:
הורים לילד בן 11 פנו אליי ותחילה ביקשו לקבל יעוץ ולאחר שנוכחו לדעת כי נזקי ילדיהם ברי פיצוי טופל המקרה על ידי. במקרה זה לתלמיד נגרמה פגיעה בברך וזאת במסגרת טיול שנתי. במהלך הטיול עלו התלמידים על דיונות באחד מחופי הים בארץ, התלמידים קפצו, השתוללו כטבעם של ילדים בגיל זה ותוך כדי קפיצותיהם התלמיד נחת על רגלו כשברכו הסתובבה על צירה ונגרמה לו פגיעה קשה אשר הותירה נכות צמיתה.
במקרה אחר ילד בן שש, במסגרת שעות הלימודים, בהפסקה, עלה על מכשיר מתח שהוצב בחצר בית הספר, נפל ונפצע קשה בידו. לאחר בחינת חוזר המנכ"ל התברר כי המכשיר אינו בטיחותי ומשרד החינוך אמור היה להרחיק תלמידים בגילאי הנפגע משימוש במכשיר זה.
לצערנו קיימים אירועים רבים אשר לאחר בחינתם נגלה רשלנות מצד מוסדות החינוך, חרף ניסיונותיהם לשמור על בטיחות התלמידים ולמנוע תאונות אישיות.
על מנת לבחון אלטרנטיבה שניה של תביעה נשאלת השאלה האם התרשלו מי מאנשי משרד החינוך, במה באה לידי ביטוי התרשלותם וכיוצ"ב. לשם בחינת שאלות אלה וכן על מנת לבחון את הקשר הסיבתי בין הרשלנות לעצם קרות התאונה יש לבחון האם משרד החינוך פעל בהתאם לחוזרי המנכ"ל: כללי בטיחות תלמידים ואם חרגו מהם הרי שתלמיד באמצעות הוריו זכאי לתבוע את משרד החינוך, בגין המחדלים אשר גרמו לקרות התאונה בתביעת נזיקין לשם קבלת פיצויים אשר יהיה בה כדי לפצות את התלמיד בגין נזקיו.
לסיכום, כאשר תלמיד נפגע במסגרת פעילות בית ספרית עשויים להיות שני גורמים מהם יכול הוא לתבוע פיצוי לנזקיו. האחד: מכח פוליסת ביטוח תלמידים. האחר, רק אם ישנה רשלנות מצד מי מוסד החינוכי תוגש תביעה נזיקית נפרדת ונוספת כנגד המוסד החינוכי ובכך ממצא התלמיד את זכויותיו על פי דין עד תום.
יודגש כי האלטרנטיבה השניה לתביעת פיצויים מותנית בכך שהתאונה ארעה במסגרת פעילות בבית הספר ו/או בגן ו/או פעוטון וכיוצ"ב, אף אם אירעו לאחר שעות הלימוד,ואילו האלטרנטיבה הראשונה לתביעה מכח פוליסת ביטוח תלמידים אינה מותנית בנסיבות קרות הארוע אלא בשאלה האם הנזק גוף ארע בעקבות תאונה והאם הותיר נכות המזכה פיצוי בגינה.

לשם בחינת השאלות הנ"ל ומיצוי זכויות ילדיכם רצוי לפנות לעורך דין המומחה בתחום, להיוועץ עימו ולפנות לגורמים האחראים לקרות התאונה באמצעותו.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

יעל אמר רוזנברג- עו"ד עורכת דין וכלכלנית המתמחה בתחום הנזיקין :רשלנות רפואית, תאונות ונזקי גוף

טל: 03-7161366 פקס: 03-7316459 נייד: 052-2-62-25-62

רח' אבן גבירול 57 תל אביב

אתרינו: http://www.aram-law.com

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת יעל אמר רוזנברג עו"ד

מאת: יעל אמר רוזנברג עו"דנזיקין30/01/131369 צפיות
מאמר זה יסביר בקצרה על אחריות רשויות מקומיות לנזקי רכוש במקרים בהם יורדים גשמים עזים אשר גורמים להצפות ולנזקי רכוש לרכושם של אנשים פרטיים ו/או לבתי עסק.

מאת: יעל אמר רוזנברג עו"דנזיקין13/12/121100 צפיות
מאמר זה יסביר בקצרה מתי נסיעה באוטובוס תחשב תאונת דרכים ומה על הנפגע לעשות לאחר קרות התאונה.

מאת: יעל אמר רוזנברג עו"דנזיקין15/08/12927 צפיות
מאמר זה יסביר אודות הפיצויים להם זכאי נפגע תאונת דרכים במסגרת העבודה תוך דגש על זכויות הנפגע מהמוסד לביטוח הלאומי וההשלכות בהעדר פניה לביטוח הלאומי

מאת: יעל אמר רוזנברג עו"דנזיקין15/08/121256 צפיות
קראו מאמר ללימוד אודות רשלנות מוסדות ציבוריים, עיריות אשר גרומים לנזק מנפילה, החלקה, מדרכה משובשת וכיוצ"ב ומה אפשרויות לקבלת פיצוי לנזקכם

מאת: יעל אמר רוזנברג עו"דנזיקין15/08/121110 צפיות
מאמר זה סביר בקצרה מה הם זכויותיו של אדם שנפגע מתאונה ובעקבותיה סובל מפריצת דיסק

מאת: יעל אמר רוזנברג עו"דנזיקין15/08/121042 צפיות
מאמר זה יבהיר מתי תוגדר תאונה כתאונת עבודה ומקורות זכויות הנפגע

מאת: יעל אמר רוזנברג עו"דרשלנות רפואית15/08/12932 צפיות
מאמר זה יסביר עד כמה חשוב לקבל טיפול רפואי מוקדם ככל שניתן עם רגע תלונות החולה ומה ההשלכות של איחור בגילוי מחלת הסרטן

מאמרים נוספים בנושא נזיקין

מאת: עידן שלומןנזיקין29/04/192389 צפיות
אחד החוקים הכי משמעותיים לטובת הצרכן הישראלי הוא חוק שירותי תעופה שחוקק חבר הכנסת אחמד טיבי לפני מספר שנים. חוק זה הוא ללא ספק בשורה מרעננת במסגרת חוקי הגנת הצרכן בישראל ונוגע הן לטיסות מישראל לחוץ לארץ, טסים פנים ארציות בישראל וטיסות ממדינה זרה לישראל, בין אם מדובר בטיסה ישירה או כזאת הכוללת חניית ביניים.

מאת: עידן שלומןנזיקין22/04/192476 צפיות
אחד התחומים הפעילים ביותר בעולם המשפט הישראלי הוא זה של תביעות נזיקין ותאונות דרכים. הסיבה לכך די פשוטה, והיא כיוון שכולנו עלולים להיקלע לסיטואציה בה אנו נפגעים במזיד או בשוגג ויש מי שניתן לתבוע על מנת שייתן על כך את הדין.

מאת: עידן שלומןנזיקין22/04/192476 צפיות
שכירים רבים תופסים במחשבתם שהם רשאים לתבוע מקרה של תאונת עבודה או פגיעה מהעבודה רק כאשר מתרחש אירוע נקודתי ספציפי שברור (לפחות עבורם) שהוא זה שגרם להם לנזק גופני. לא כך הדבר וכדאי שתכירו מושג "חדש" יחסית בתביעות של תאונות עבודה – מיקרוטראומה.

מאת: עידן שלומןנזיקין22/04/192576 צפיות
ההגנה על זכויות העובדים מתרחבת כל הזמן ככל שאנו למדים יותר ויותר על גורמים הפוגעים בעובדים במהלך עבודתם. חלק מפגיעות אלו נחשבות בתור מחלת מקצוע על ידי מנהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית של משרד הכלכלה, ולעובד שנפגע באופן זה יש זכויות תביעה מול ביטוח לאומי.

מאת: עידן שלומןנזיקין18/02/192317 צפיות
אמצעי המדיה הרבים שזמינים לכל אחד ואחת מאיתנו הביאו בשנים האחרונות לעלייה משמעותית באלימות שעולה בטקסטים רבים שנכתבים בערוצי התקשורת השונים. חלק מאותם תכנים, בין אם במסגרת כתבה, מאמר, פוסט או מסרון הם בבחינת לשון הרע והוצאת דיבה מבחינה חוקית ונכנסים תחת הגדרות חוק לשון הרע במדינת ישראל.

מאת: עידן שלומןנזיקין19/01/193113 צפיות
מגיע לכם פיצוי! כך קובע חוק טיבי שעבר בכנסת לפני מספר שנים, ונועד לתת מענה לציבור הצרכנים שנפגע על ידי חברות תעופה שונות בין אם במקרים של עיכוב בטיסה או ביטול טיסה.

מאת: עידן שלומןנזיקין24/12/182207 צפיות
ביטוח סיעוד הוא אחד הביטוחים החשובים ביותר לכל אחת ואחת במדינה. בין אם רוכשים זאת באמצעות קופת החולים או במסגרת ביטוח פרטי, הרי שביטוח סיעודי אמור לכסות אותנו (ובעיקר את בני ביתנו) במקרה ונקלע למצב סיעודי.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica