חפש מאמרים:
שלום אורח
18.05.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

יום אחד דיאטה, יום אחד בליסה: דיאטת היום החלופי

מאת: דלית אביטלדיאטה ותזונה22/01/20101811 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק



לכל מי שאף דיאטה לא עזרה לו עד היום ומחכה לדבר הבא, זה כבר כאן: דיאטה חדשה, על בסיס " יום טורפים, יום כמעט צמים – ומרזים"!


בכתבה שהתפרסמה בירחון מנטה נאמר כי מדובר בדיאטה ש "מסעירה בימים אלה את העולם ועשויה לפתור את הבעיה".

העיקרון העומד בסיס הטרנד החדש הזה הוא פשוט: אוכלים מעט מאוד יום אחד (כ־20%־40% מהצריכה הקלוריות הרגילה, שהם כ־400־500 קלוריות), וכמה שרוצים ביום הבא (כמובן, בלי להגזים).

הבשורה מופצת בספר חדש, "The Alternate-Day Diet" שמו, שכתב ד"ר ג'יימס ג'ונסון, מומחה לכירורגיה פלסטית. הוא גילה עניין רב במחקרים שהתמקדו בשיטת הדיאטה הזו וטענו כי היא יעילה לא רק להפחתה במשקל, אלא גם מסייעת להקלה בתסמיני אסתמה ובאיזון רמות סוכר בדם. הוא מאמרים שפרסם בנושא בכמה עיתונים רפואיים זכו להצלחה, התפשטו ברשת האינטרנט כשריפה בשדה קוצים, וד"ר ג'ונסון, שהבין את הפוטנציאל המסחרי של כל העניין, וכך נולד הספר שמסכם את הנושא.

תעשיית אשליות שלא נבחנה עד הסוף

נו, באמת. עד מתי ינסו לגרור את האוכלוסייה לעוד הרפתקה שבסופו של יום קרוב לודאי תניב את התוצאות שכל דיאטה אחרת מניבה, קרי 95% יחזרו למשקלם הקודם?

במשך השנים הסעירו דיאטות רבות את העולם. דיאטות שהתבססו על מחקרים שהפיצו אנשים ברי סמכא, קרי רופאים, דיאטות שהתגלו כעבור שנים כמסוכנות לבריאות, מגבירות את הסיכון לסרטן, יוצרות מחסור גדול בויטמינים, יוצרות נזק בלתי הפיך.

מחקר בן 10 שבועות, גם אם נעשה על מיליון אנשים, וגם אם אותם מיליון אנשים בעלי מסת גוף השילו ממשקלם בין 5 ל – 15 ק"ג, לדעתי חסר משמעות, וזאת מהעובדה הפשוטה כי תוצאות דיאטה נבחנות לאורך זמן.

מישהו בדק מה קורה לאותם אנשים חצי שנה לאחר שהגיעו למשקל האידיאלי? כעבור שנה? האם הם אימצו את הדיאטה כדרך חיים? האם הם עדין שומרים על המשקל האידיאלי שלהם?

אם רק 5% ישמרו על ההישגים שלהם, ועל דרך החיים החדשה הזו של יום אוכל ויום הרעבה, כי אז גם דיאטה זו נכשלה!


בלי לקלקל את החגיגה - יש חסרונות


הכתבה מציינת שמספר חולי אסתמה שהשתתפו במחקר, הפחיתו בתוך חודשיים 8% ממשקלם והתסמינים השתפרו. אני יכולה להסכים עם ממצא זה, אך השאלה היא האם הם השתפרו בגלל דיאטת "יום רעב יום בליסה" או בגלל שהורדו מהתפריט מאכלים מסוימים המעודדים את התפתחות המחלה. האם ברגע שהאדם יוריד 8% ממשקלו וישנה את התפריט, האם גם אז ישתפרו תסמיני האסטמה?

מה שקצת מפחיד אותי בדיאטת יום כן יום לא הוא ה"צ'ופר". אני תוהה האם לאורך זמן הצופר הזה לא יאבד את הפרופורציות שלו כדי לפצות את עצמנו על יום הרעב? ולאורך זמן, אני חושבת שכן.

דבר מדאיג נוסף הוא שבועיים של תזונת רעב, תזונה של 500 קלוריות ביום. לפני מספר חודשים התפסרם בבריטניה סיפורה של הכלה שרצתה להיות קלה, עשתה דיאטה של 500 קלוריות ליום ונפטרה קצת לפני החתונה. שבועיים של 500 קלוריות, כדי להרגיל את הגוף לרעב (מזכיר גם קצת את הסוס של מינכהאוזן) ואח"כ לאורך זמן 600 או 700 עפ"י חישוב של 35% מצריכת הקלוריות היומית, ולמחרת אכול כפי יכולתך (ויחי ההבדל הדק בין לאכול כאוות נפשי לבין זלילה), בהחלט יכולים לגרום לנזקים פיזיים לאורך זמן מחד ולהתקפי זלילה מאידך.


השורה התחתונה


לא נעשה דבר שבעצם מטפל בשורש העניין - האכילה הרגשית.

לא נעשה דבר הקשור בשינוי תפיסה והרגלים.

לא נעשה דבר בחינוך מחדש המלמד אותנו מתי אנו אוכלים מתוך רעב פיזי ומתי אנו אוכלים כי אנו פשוט רעבים רגשית.

לא נעשה דבר להבדיל בין השניים.

לא נעשה דבר האומר לנו היי, כאן יש אכילה רגשית לכן כדאי לעשות כך וכך. כאן הרעב באמת פיזי., ולכן נכון לאכול אבל ברגע X נכון להפסיק כי אתה אוכל מהיסח הדעת, או מתוך רעב רגשי.

בסיכומו של דבר, דיאטת "יום רעב יום בליסה" כנראה אופנתית יותר מאשר יעילה, מטפלת בסימפטום ולא בבעיה, וכמו דיאטות רבות לפניה, רוב הסיכויים שהיא תאכזב, וחבל.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

דלית אביטל

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת דלית אביטל

מאת: דלית אביטלהשמנת יתר03/12/101319 צפיות
כבר כמה ימים שאני מהרהרת לגבי הליכתנו על חבל דק בכל הקשור לפער בין מה שאנחנו רוצים שיהיה לבין המציאות. כמובן שהרהוריי סובבים סביב הירידה במשקל והגישה שלנו לנושא. להלך ולמצוא את שיווי המשקל, בין הרצון העז שלנו לרדת מהר במשקל באמצעות דיאטה, המהווה בהקשר זה סיפוק מיידי ונוח; לבין תהליך המצריך אורך רוח וסבלנות – ירידה במשקל דרך מודעות.

מאת: דלית אביטלדיאטה ותזונה24/11/101303 צפיות
היום הייתה לי שיחה מאד מעניינת בטלפון עם בחורה שאני לא מכירה. היא שאלה אותי על "תוכנית החיים הקלים". למען האמת, השיחה נפתחה ב"את מוכנה להגיד לי איך אפשר לרדת במשקל בלי דיאטה"?, בהתרסה.

מאת: דלית אביטלדיאטה ותזונה18/11/101290 צפיות
מדי פעם אני פוגשת אנשים הסובלים מעודף משקל ברמה כזו או אחרת, שמספרים לי כי הם בקושי אוכלים ואינם מצליחים לרדת במשקל. הדבר תמיד מעלה חיוך על שפתיי כי זה מזכיר לי נשכחות.

מאת: דלית אביטלדיאטה ותזונה13/11/101147 צפיות
כבר מגיל צעיר הרגלי האכילה שלנו מושפעים מדפוסי הצרכנות הקפיטליסטיים של העולם המודרני הסובב אותנו, זאת למרות שאנו מודעים להשלכות הלא בריאות שיש לכך על גופנו. מקדונלד'ס היא ללא ספק תאגיד שמתקיים על בסס זה ושם אף טמון כוחו.

מאת: דלית אביטלדיאטה ותזונה04/11/101179 צפיות
קראתי היום את הכתבה "אמא החליטה : דיאטה לילדתה בת השנתיים" שהתפרסמה באתר MAKO. תוך כדי קריאה חלפו במוחי אלפי מחשבות והציפו אותי מגוון תחושות ורגשות. אין ספק שכתבות מסוג זה עדיין מצליחות לזעזע אותי.

מאת: דלית אביטלדיאטה ותזונה18/10/101189 צפיות
במהלך המפגשים שאני עורכת במסגרת "תוכנית החיים הקלים", שמתי לב שקשה מאד למשתתפים להתחייב ולהתמסר חלקית או לחלוטין לעצמם. אם יבואו ויבקשו מהם משהו, הם יעשו זאת בשמחה, אך אם הם יתבקשו לעשות עבודה עם עצמם – הם ישכחו, ידחו, יוותרו לעצמם.

מאת: דלית אביטלהשמנת יתר06/10/101506 צפיות
לפני מספר חודשים עלה במוחי רעיון להרצאה בנושא התופעה שהופכת להיות יותר ויותר נפוצה בשנים האחרונות – השמנה בקרב ילדים, שתיקרא: "אנחנו "הורגים" את ילדינו במו ידינו". עדיין לא מימשתי את הרעיון והשבוע (4.10.10) הנושא חזר אליי עם פרסומו של הדו"ח, לפיו ילדינו האהובים נמצאים במקום ה-11 מתוך 33 בדירוג הילדים השמנים בעולם ו- 26% מילדינו נמצאים בעודף משקל. מה אתם חושבים על זה? לדעתי זה מזעזע. כמו ההורים, כך גם הילדים

מאמרים נוספים בנושא דיאטה ותזונה

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה06/03/201572 צפיות
קובי עזרא ויטמין D כנגד זיהומים - ויטמינים. לאחר התפרצויות שפעת H1N1 בשנת 2009, המליצו בחום על כל עובדי הבריאות והחולים להיבדק ולטפל במחסור בוויטמין D כדי למנוע החמרה של דלקות בדרכי הנשימה. ויטמין D מפחית גם את ייצור הציטוקינים הפרו-דלקתיים, מה שעלול להפחית את הסיכון לסערת ציטוקין בזיהום H1N1.48

מאת: מאיה אהרונוביץדיאטה ותזונה27/10/192012 צפיות
טיפים מסדנת תזונה- כיצד להקפיד על תזונה בריאה בשעות העבודה

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה08/08/181709 צפיות
שורש מאקה הוא שורש מופלא הגדל בהרי האנדים. הוא מכיל את כל אבות המזון ומוגדר כמזון על. מחקרים מראים על סגולות רבות שיש לשורש בתחומים שונים. כיצד מאקה יכול לעזור לכם ולמה כדאי לכם לצרוך אותו.

מאת: דודישדיאטה ותזונה16/03/181291 צפיות
כיום כולנו יודעים שעודף משקל הוא לא בריא. אורח החיים העכשווי הביא לנו את שומן הטראנס, העבודות הסטאטיות וחוסר התזוזה שלנו לאורך היום

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה22/01/189833 צפיות
מגנזיום הוא מינרל חשוב לתפקוד תקין של גוף האדם, מבדקים בישראל מצאו שהישראלים סובלים מחוסר חמור במגנזיום בערבות הרגלי השתייה בישראל. כיצד מגנזיום משפיע על הגוף והאם כדאי לי לצרוך אותו?

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה22/01/181526 צפיות
תבלין הכורכום הפופולרי משמש את התרבות ההודית כבר אלפי שנים בטיפול בבעיות בריאותיות שונות. מחקרים אחרונים על תבלין הכורכום השאירו את המומחים פעורי פה לנוכח היכולות האנטי דלקתיות שבחומר הפעיל בתבלין הכורכום - הכורכומין. כיצד הכורכומיו עובד וכיצד הוא יכול לסייע לטיפול בבעיות רפואיות שונות.

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה15/01/181583 צפיות
גרסיניה קמבוג'יה הוא להיט הרזיה שכבש את העולם בעקבות תכניתו של ד"ר אוז מתכנית הבריאות האמריקאית. כיצד גרסיניה קמבוג'יה יכול לסייע לכם לרדת במשקל?

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica